Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključni koncert učencev Glasbene šole Rogaška Slatina (foto, video)


V Kristalni dvorani Rogaška Slatina je v ponedeljek, 11. junija 2012, potekal zaključni koncert učencev Glasbene šole Rogaška Slatina. Pester glasbeni program so popestrile tudi 3. baletna pripravnica in učenke 2. razreda baleta.

 Na saksofonu so se predstavile Klara Dečman, Zala Čujež, Špela Kosernik in Nina But, v predmutacijski skupini petja so se predstavile Maja Pirš, Mrika Batalak, Zala Vipotnik in Borna Turner, Eva Zupanec, Špela in Ana Došler ter v petju Urša Lojen. Klavir je tokrat zazvenel ob udarcih Mance Druškovič in Matije Drofenika, slednji je za klavirsko predstavo prejel tudi močan aplavz.

Glas harmonike je odmeval po dvorani v izvedbi orkestra harmonik in Luke Praha. Tokrat so bila močno zastopana tudi pihala. Na flavti so se predstavile Tajana Gobec in Nuša Koražija, Nika Pinter in Maša Ošlak ter Nika Pinter in Patricija Kunstek. Vid Sovič in Matija Krumpak sta zaigrala na klarinet, Aleš in Žiga Mlinarič pa na trobento.

Nikola Kantolič in Jan Luka Turnšek sta svoje znanje pokazala na vibrafonu. Izidor Tojnko je zaigral na ljudsko glasbilo, citre. Bučen aplavz je tudi tokrat prejel Jan Čugalj na violini in pevski zbor Glasbene šole Rogaška Slatina.

Mentorji in učenci so se tudi letos ob zaključku šolskega leta odlično izkazali, po dvorani je bilo opaziti veliko zadovoljnih staršev, sorodnikov, prijateljev nastopajočih, ki so slehernega nagradili z aplavzom. Mladim glasbenikom želimo mnogo skrbnega vadenje še naprej, saj je le-ta njihov ”violinski” ključ do uspeha.

Pripravili smo vam galerijo fotografij (klik!), pogledate pa si lahko še spodnji videoposnetek z nastopajočimi.

 
t/f/v: Jasna Colnerič