Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Zibiki svojemu namenu predali novo gasilsko avtocisterno (foto in video)


Minulo, zadnjo junijsko nedeljo, so v Zibiki svojemu namenu predali novo gasilsko avtocisterno, obenem so počastili častitljivih 75 let PGD Zibika ter obeležili praznik občine Šmarje pri Jelšah in dan samostojnosti. Prireditev se je pričela s parado gasilcev, ki jo je spremljala Godba na pihala Šmarje pri Jelšah.

Praznik zibiških gasilcev in krajanov so s svojim obiskom počastili župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš, generalni direktor uprave zaščite in reševanja Republike Slovenije Darko But, predstavnik GZ Slovenije Alojz Tirgušek, predsednica GZ Šmarje pri Jelšah Pavla Kidrič, poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Bojan Hrepevnik, pobrateno PGD iz Gaberk, predsednik KS Zibika Marko Ketiš in zibiški župnik Alojz Podkrajnik. Odsotnost sta opravičila dr. Vinko Gorenak, minister za  notranje zadeve in direktor KZ Šmarje pri Jelšah Vinko But. Slednja sta preko spretne napovedovalke programa Helene Rančigaj prisotnim zaželela vse lepo ob prazniku.

Po odpeti gasilski himni (Oktet Zibika) je na oder stopil predsednik PGD Zibika Janez Bele, ki je v nagovoru izrazil veselje in navdušenje nad pridobitvijo nove, kar 170.000 evrov vredne gasilske avtocisterne, za katere sredstva so se zbirala tudi z zbiranjem starega železa. Zahvalil se je vsem krajanom, podjetnikom in obrtnikom, ki so po svojih močeh pomagali pri nabavi avtocisterne, pa tudi predstavnikom šmarske Občine, saj brez njihovega posluha nikakor ne bi mogli realizirati pred štirimi leti zadanega načrta, katerega realizacijo so gasilci PGD Zibika minulo nedeljo s ponosom pokazali prisotnim.

Novi pridobitvi PGD Zibika so nazdravili vsi visoki gostje
Novi pridobitvi PGD Zibika so nazdravili vsi visoki gostje

Zbrane so nagovorili in jim za pridobitev čestitali tudi predsednica GZ Šmarje pri Jelšah Pavla Kidrič, predstavnik GZ Slovenije Alojz Tirgušek, predsednik KS Zibika Marko Ketiš, generalni direktor URSZR Darko But in seveda šmarski župan. Slednji je pohvalil vse, ki so pripravljali načrte in pomagali pri izvedbi le-teh, saj so s tem znatno pripomogli k pridobitvi, ki je namenjena tistim, ki se znajdejo v stiski in pri katerih vsaka sekunda šteje. 

Po nastopu VS Libertas iz Zibike je sledila podelitev spominskih plaket ter plaket za zasluge. Donatorji za avtocisterno so bili naslednji: Občina Šmarje pri Jelšah, KS Zibika; prejemniki diamantnih plaket: Kmetijska zadruga Šmarje, Pišek -vitli Krpan; prejemniki platinastih Kulturno društvo Zibika, Športno društvo Zibika, Družina Bračko – Bele, Kava bar Mare – Planinšek Marko, Tanja, Tomas trans – Avbelj Tomi ter Družina Pevec Zadravec. Prejemniki zlatih plaket: Turistična kmetija Založnik Mimica, Anton, PGD Gaberke, Hidrosvet d.o.o., Darčevi, Župnišče Zibika, Jezovšek Branko, Vrbek Anton, Klemen, Turisična kmetija Bizjak Alojz, Ida, PGD  Šmarje, Kmetijska mehanizacija Mikuš Srečko, Rdeči križ Zibika, Šotori Petre, MOS Peter Volovšek Rogaška Slatina, Škorjanc Alojz ter Plahuta Jože. Seveda so srebrne in bronaste plakete dobili številni posamezniki, društva in podjetniki, vse donatorje in dobitnike plaket si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

Gasilska fotografija prisotnih botrov oz. donatorjev
Gasilska fotografija prisotnih botrov oz. donatorjev

Avtocisterno je blagoslovil zibiški župnik Alojz Podkrajnik, ključe pa je prvemu vozniku, članu operativcu Boštjanu Štusu, slavnostno predal župan Jože Čakš. Po uradnem delu je sledila pogostitev s slastno gasilsko malico, za glasbo pa so poskrbeli člani skupine Pegaz.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), ki smo jih posneli na dogodku, prav tak pa k ogledu spodnjega video prispevka, v katerem smo več o novi pridobitvi povprašali predsednika PGD Zibika Janeza Beleta.

 
v/t/f: eH