Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski nogometaši tesno izgubili z Dinamom iz Zagreba (foto, video)


Po skoraj natančno letu dni je v šmarskem športnem parku znova gostovala ekipa nogometnega velikana iz hrvaškega glavnega mesta. Tudi tokrat so bile tribune polne, čeprav bi se kakšen sedež še dalo zasesti. Za razliko od lanske tekme so bili na tekmi tudi predstavniki gostujoče navijaške grupacije, zaradi katerih so bili varnostni ukrepi poostreni. Sicer o njih pravzaprav ne gre izgubljati besed, saj so večino časa navijali proti svoji ekipi, po tekmi pa so vstopili na modri avtobus in se znesli nad nekaterimi igralci.
Zagrebčani si niso dovolili, da bi jih slovenski nižjeligašaš presenetil zaradi preveč ležernega pristopa. Že v 6. minuti je mrežo Pepelnaka zatresel Rukavina, v 9. minuti pa je s polškarjicami na 0:2 povišal novinec Čop. Do konca polčasa so imeli več priložnosti gostje, a so Šmarčani uspeli parirati njihovemu tempu.
V začetku drugega polčasa so “purgerji” znova imeli terensko premoč, vendar so očitno noge po pripravah na Rogli bile še pretežke. Domačini so se sredi polčasa znova otresli pritiska in tako je v 58. minuti znižal Vraničar, nekaj minut kasneje pa je malo manjkalo, da bi oranžni prišli celo do izenačenja. Oba trenerja sta dala priložnost vsem igralcem, s tem, da je gostujoči trener Čačić igralce na igrišče tudi vračal.
Po srečanju so se domači ljubitelji nogometa še malo podružili na improviziranem prizorišču ob zelenici na kateri bodo od avgusta spremljali tekme 3. SNL – vzhod.
NK Šmarje pri Jelšah : GNK Dinamo Zagreb 1:2 (0:2)
Športni park, gledalcev 500
NK Šmarje pri Jelšah: Pepelnak, Mauher, Mraz, Oparenović, Čuček, Jančič, Debelak, Drofenik, Vraničar, Firšt, Neskić; menjave: Jesenko, Horjak, Asllanaj, Stiplošek, Čakš, Deučman, Golež, Zlodej, Žnider in Zagajšek.

GNK Dinamo Zagreb: 1. polčas: Mitrović – Puljić, Tonel (od 30.’ Tomečak), Pokrivač, Pivarić – Calello (od 30.’ Ademi), Kovačić (od 30.’ Alispahić) – Rukavina, Sammir, Ibanez – Čop (od 30.’ Beqiraj); 2. polčas: Lončarić – Puljić, Tonel, Pokrivač, Ibanez – Calello (od 69.’ Kovačić), Ademi – Tomečak, Alispahić (od 69.’ Rukavina), Čop – Beqiraj (od 69.’ Pivarić).

Nekaj odlomkov s tekme:

Po tekmi smo se pogovarjali s trenerjem Šmarja Ibrahimon Neskićem:

Oglejte si prvi del fotogalerije s tekme NK Šmarje : NK Dinamo. V kratkem bo v galerijo dodanih še več fotografij.
Preberite tudi
Priporočamo še:
Na Polovička.si  so na voljo pol cenejše vstopnice za Klumpanje 2012!
f: Gregor Krajnc