Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 6. 6. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 29. 5. do 4. 6. 2012  na naši policijski postaji.

1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 8
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 42
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

TATVINA ŠKARPIRKE

Ponoči na 29.5.2012 je neznani storilec prišel na gradbišče poslovne stavbe v ulici Cesta Leona Dobrotinška in tam z delovnega stroja demontiral žlico-škarpirko in je odpeljal neznano kam. S tem dejanjem je tatič povzročil lastniku za okoli 4.000,00 evrov materialne škode. Policisti o storilcu zbiramo obvestila.

PROMETNA NESREČA S TELESNO POŠKODBO

Okoli 15.00 ure 29.5.2012 je prišlo do prometne nesreče na Cesti na Kmetijsko šolo v Šentjurju. V nesreči je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Do nesreče je prišlo, ko je 20 letni voznik osebnega avtomobila, doma iz okolice Šmarja pri Jelšah zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s cestišča in trčil v stanovanjsko hišo. Pri nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti smo mu izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja prometne zakonodaje.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

31.5.2012 je občan obvestil policijo, da mu je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na Ponikvi. Policija je na kraju z ogledom in z zbranimi obvestili ugotovila, da je NN storilec navedenega dne skozi terasna vrata vlomil v stanovanjsko hišo last oškodovanca ter odtujil gotovino in nakit. Kdo je novi lastnik predmetov policisti še poizvedujemo.

VOŽNJE NISO PLAČALI

31.5.2012 je na policijsko postajo Šentjur prišel voznik taksija in naznanil, da je iz Žalca v Šentjur pripeljal tri osebe. Naročnik prevoza mu v Šentjurju kljub večkratnim pozivom ni hotel poravnati računa, ampak so navedeni peš odšli neznano kam. Kdo so bili obiskovalci Šentjurja smo policisti že izvedeli, naročnik prevoza pa se bo moral zaradi neplačila prevoza oziroma goljufije zagovarjati na sodišču.

TATVINA MOTORJA IZ KOSILNICE

V noči na 1.6.2012 je neznani storilec obiskal naselje Kranjčica. Pristopil je do kozolca, ki je v neposredni bližini stanovanjske hiše iz tam parkirane kosilnica znamke BCS demontiral motor in ga odnesel neznano kam. Lastnico je z dejanjem oškodoval za okoli 500,00 evrov.
TRČENJE V KRIŽIŠČU V ŠENTJURJU

Nekaj minut čez polnoč 2.6.2012 je prišlo do prometne nesreče v semaforiziranem križišču pri kmetijski zadrugi Šentjur. Voznik osebnega vozila ni upošteval da prihaja iz stranske ceste in trčil v voznico osebnega avtomobila, ki je utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

NEVAREN TOVOR NA CESTI

Na cesti proti Žegru se je na serpentinah 3.6.2012 pojavil razsut tovor in sicer koruzni storži. Ker se je zadeva nahajala v samih ovinkih in je predstavljalo nevarnost predvsem za motoriste, smo policisti kraj zavarovali, delavci cestnega podjetja pa cesto očistili. Do kakih posledic bi lahko prišlo, če bi na tovor naletel voznik motorja ali osebnega avtomobila lahko samo predvidevamo. Vse naprošamo, da nas v primeru nevarnega razsutega tovora na cestišču obvestijo, prav tako pa se mora kraj takoj primerno zavarovati, da druge udeležence v cestnem prometu opozarja na pretečo nevarnost.

PROMETNA NESREČA

V križišču pri znani trgovini v Šentjurju se je 4.6.2012 pripetila prometna nesreča, v kateri je bil udeleženec lažje telesno poškodovan. Povzročitelju je bil izdan posebni plačilni nalog.

POŠKODOVANJE VOZILA

4.6.2012 je oškodovanec parkiral svoje vozilo v Loki pri Žusmu. Ko se je za tem vrnil do svojega vozila je opazil, da je njegovo vozilo poškodovano, saj mu je neznanec po površini naredil več risov, prav tako je vozilo pobarval z barvo. Policisti storilca še iščemo.

OPOZORILO
Policisti smo ugotovili, da se na našem območju ponovno pojavljajo tujci in naši državljani, ki z raznimi pretvezami iščejo in odkupujejo staro železo. Nekaj je res takih, veliko pa jih z odpadlim železjem nima veliko skupnega. Glavni namen jim je odtujiti kak predmet, ki se da nato prodati. Še najraje imajo denar. Način storitve jim je še vedno isti in sicer vas eden ali pa dva storilca zamotita, drugi pa vam med tem časom preiščejo hišo in odtujijo vrednejše predmete. Ponavadi storilci iščejo oddaljene in osamljene hiše ter starejše osebe, oz. izkoristijo čas za dejanje v času, ko drugih stanovalcev ni doma.

Prav tako bi vas radi opozorili, da se bliža čas dopustov. V tem času bodo hiše in stanovanja samevala. Naprošamo vas, da stanovanje oz. hiše ne zapustite tako, da bo dajala videz, da v njej ne prebiva nihče. To bodo storilci izkoristili in vam izpraznili hišo oz. stanovanje. Najbolje bo, da si v času dopustov oz. daljše odsotnosti zagotovite kak obisk soseda oz. sorodnika, ki bo pobral pošto, se nekaj časa nahajal v stanovanju oz. hiši, kdaj pa kdaj prižgal luč. Če policisti prejmemo prijavo o vlomu v hišo ali stanovanje šele po nekaj dnevih oz. tednih je naša preiskava s tem zelo otežene.

 


Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar 
Pomočnik komandirja PP