Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 20. 6. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 12. do 18. 6. 2012  na naši policijski postaji.

 

 

1. KAZNIVA DEJANJA – 8

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 6

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 16

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 54

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0

12. ZASEŽENIH VOZIL – 1

 

UDARIL PARTNERKO IN RAZBIJAL PO VOZILU

Popoldan, 12. 6. 2012, je občan iz okolice Šentjurja prišel po partnerko v službo. Med njima je prišlo do prepira ob čemer je partnerko udaril, nato pa jezo znesel še nad svojim vozilom, tako da je razbil steklo in ogledalo. Za pomiritev je prejel plačilni nalog za plačilo globe, prav tako pa bo treba popraviti še vozilo.

 

PROMETNA NESREČA V ČRNOLICI

Okoli 19.00 ure, dne 13. 6. 2012, je v kraju Črnolica voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v potok Voglajna. Ker je bilo vozilo sredi potoka, so morali posredovati gasilci, da so nezavestnega voznika rešili iz vozila. Pri nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v Bolnišnico Celje. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov-neprilagojene hitrosti vožnje, mu bo izdan plačilni nalog, po vsej verjetnosti pa ga čaka še ukrep zaradi vožnje pod vplivom alkohola, in sicer ko bo znana analiza krvi in urina, saj je voznik na kraju kazal znake alkoholiziranosti.

 

TATVINA GORIVA

V noči na 13. 6. 2012 so bili na delu tatovi goriva iz vozil. Tako je neznani nepridiprav v nočnem času na počivališču Zima iz tam parkiranega tovornega vozila last državljana R. Hrvaške, odtujil okoli 350 litrov dizelskega goriva. Tatvino je izvršil v času, ko je voznik spal v vozilu. Nepridiprava je posnela varnostna kamera.

 

KRADEL ELEKTRIČNE VODNIKE

V noči na 14. 6. 2012 je neznani storilec prišel na gradbišče poslovnega objekta na v Šentjurju in tam izvršil tatvino cca. 100 metrov električnega kabla, ki je bil že vgrajen v beton. Policisti o storilcu še poizvedujemo.

 

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KOLESARJA

Okoli 18.40 ure dne 14. 6. 2012 je prišlo do prometne nesreče v centralnem križišču v Šentjurju v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesar. Voznik osebnega avtomobila je v križišču izsiljeval prednost kolesarju, ki je zaradi trčenja padel po cestišču in se huje telesno poškodoval.

ODVZEM OSEBNEGA AVTOMOBILA IN POVZROČITEV PROMETNE NESREČE IN POBEG S KRAJA

Policisti smo bili 16. 6. 2012 v večernih urah obveščani, da je na vpadnici v Šentjur prišlo do prometne nesreče s katere je voznik s kraja odpeljal naprej. Policisti smo ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po levi strani voznika osebnega avtomobila, ki je s kraja odpeljal. Pobeglega voznika in vozilo je kaj kmalu nazaj na kraj prometne nesreče pripeljal lastnik pobeglega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik, ki je v času prometne nesreče vozil vozilo na zabavi,  odvzel vozilo lastniku in se z njim odpeljal. Lastnik vozila se je z drugim vozilom zapeljal za njim in ga po trčenju tudi izsledil. Ker je bil voznik pod vplivom alkohola, mu je bilo odrejeno pridržanje prostorih policije. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo moral voznik svoje početje zagovarjati na sodišču, prav tako pa so moral tam zagovarjati še zaradi odvzema motornega vozila.

 

NESREČA MED PREHITEVANJEM

Dne 16. 6. 2012 smo bili obveščeni o prometni nesreči v okolici Gorice pri Slivnici. Policisti smo na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo med prehitevanjem med vozili. Kdo je zakrivil nesrečo bo pokazala nadaljnja preiskava. Na srečo v nesreči ni bilo telesno poškodovanih.

 

POBEG S PARKIRNEGA PROSTORA

Policisti smo 16. 6. 2012 prejeli obvestilo, da je prišlo do poškodovanja vozila na parkirnem prostoru v Šentjurju. Ugotovili smo, da je voznik/ca osebnega avtomobila na parkirnem prostoru trčil/a v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal/a. Policisti smo kaj kmalu ugotovili, kdo bi lahko prometno nesrečo povzročil. Za povzročitev nesreče in pobega s kraja bo sledil plačilni nalog za plačilo globe. Pobeg se ponovno ni splačal.

 

ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Na počivališču Zima smo policisti v večernih urah dne 17. 6. 2012 ustavili in kontrolirali državljana Romunije. V postopku smo ugotovili, da je voznik vozil v Italiji odtujen osebni avtomobil. Vozniku smo avtomobil zasegli in bo v postopku vrnjen lastniku. Kako je voznik prišel do vozila bo moral obrazložiti še na sodišču.

 

TATVINA KOLESA

Dne 18. 6. 2012 smo bili obveščeni o tatvini kolesa, katerega je storil neznani storilec tako, da je s parkirnega prostora v Ulici Dušana Kvedra med 19.00 in 22.30 uro odpeljal kolo. Oškodovanec je kolo na drevo pripel z varnostno pletenico, kar pa ni storilca ni oviralo. Ukradeno je kolo znamke Peugeot, svetlo modre barve. V primeru najdbe vas naprošamo, da pokličete na Policijsko postajo Šentjur ali na 113.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje


Slavko Mlakar 
Pomočnik komandirja PP