Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurska prireditev ob dnevu državnosti (foto, video)


Pihalni orkester Šentjur in Občina Šentjur sta bila letošnja organizatorja prireditve ob dnevu državnosti s poudarkom na Slomšku kot buditelju narodne zavesti. Žal se je prireditev zaradi slabega vremena prestavila iz Mestnega trga v Šentjurju v dvorano Osnovne šole Hruševec Šentjur, a je dvorana na žalost ostala precej prazna.

Na prireditvi pa nismo obujali le spominov na nastanek Slovenije in prisluhnili slavnostnemu govoru župana, ampak so večer popestrili tudi  glasbeniki Pihalnega orkestra Šentjur z gosti. Organizatorji so prireditev navezali tudi s 150-letnico smrti Antona Martina Slomška, ki jo Šentjurčani praznujemo letos in smo leto 2012 poimenovali Slomškovo leto.

Poleg skladb Pihalnega orkestra Šentjur pod vodstvom Jurija Hladnika smo prisluhnili tudi MePZ Sonce pod vodstvom Andreje Ocvirk ter sopranistki Martini Zapušek in izjemno nadarjeni pianistki Mojci Krajnc. Pihalni orkester je zaigral nekaj Avsenikov uspešnic. Prireditev sta popestrila dva nadarjena Miha Andrinek in Klara Koražija, ki sta se predstavila v vlogi Blažeja in Nežice v skečih, ki jih poznamo že iz 200.letnice šolstva na Ponikvi. Prireditev je povezovala Polonca Jazbinšek.

Vabljeni k ogledu video posnetkov in ogledu foto galerije dogodka. 

 

 


TFV: Nina V.

 

Dodano naknadno

Komentar šentjurskega dneva državnosti izpod tipkovnice Franca Kovača