Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mladinskem gasilskem tekmovanju v Podčetrtku se je pomerilo kar 58 ekip (foto in video)


Minulo nedeljo je pri OŠ Podčetrtek potekalo Mladinsko gasilsko tekmovanje, ki se ga je udeležilo kar 58 ekip iz vseh šestih občin UE Šmarje pri Jelšah ter štiri ekipe iz ostalih krajev celjske regije. Poleg pionirskega in mladinskega gasilskega tekmovanja GZ Šmarje pri Jelšah je potekalo še pokalno tekmovanje mladincev in mladink Podčetrtek 2012.

Na razmočen in razmeroma težkem terenu v športnem parku za OŠ Podčetrtek so vsi tekmovalci tekmovali pod enakimi pogoji. Pionirji in pionirke so se pomerili v treh disciplinah – v vaji z vedrovko, v štafeti z ovirami in v vaji razvrščanja. Mladinci in mladinke pa se se pomerili v vaji z ovirami, v štafeti na 400 metrov z ovirami ter v vaji razvrščanja. Vodja tekmovanja je bil Bojan Hrepevnik, predsednica tekmovalnega odbora Pavla Kidrič, predsednik komisije B pa Franc Bercko.  Ekipe je sestavljalo devet tekmovalcev. 

Med pionirjih se je najbolje izkazale ekipa iz Imenega (1. mesto), drugo mesto je zasedla ekipa iz Mestinja, tretje pa ekipa iz Kristan Vrha. Med dekletih so največ spretnosti pokazale članice ekipe iz Svetega Štefana, drugo mesto je zasedla ekipa iz Zibike, tretje pa ekipa iz Pristave pri Mestinju.

Med mladinci so daleč največ točk zbrali tekmovalci ekipe iz Kristan Vrha, drugo mesto je zasedla ekipa iz Svetega Štefana, tretje pa ekipa iz Podčetrtka. Pri mladinkah so se prav tako najbolje odrezale tekmovalke ekipe iz Kristan Vrha, druge so bile tekmovalke ekipe iz Pristave pri Mestinju, tretja pa je bila ekipa iz Rogatca.

Ostale rezultate si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

Ekipe, ki so se udeležile podelitve priznanj in pokalov, je pozdravil član UO GZS Alojz Tirgušek
Ekipe, ki so se udeležile podelitve priznanj in pokalov, je pozdravil član UO GZS Alojz Tirgušek

V pokalnem tekmovanju je med mladinci bila najboljše ekipa iz Tepanja, drugo mesto je zasedla ekipa iz Kristan Vrha, tretje ekipa iz Dramelj, četrto mesto pa ekipa iz Zreč. Med mladinkami so prvo mesto zasedle tekmovalke ekipe iz Pristave pri Mestinju, druge so bile Rogačanke, tretje mesto je zasedla ekipa iz Loke pri Žusmu, četrto ekipa iz Ljubečne, pete pa so bile tekmovalke iz Sladke Gore

Na koncu so predsednica GZ Šmarje pri Jelšah Pavla Kidrič, poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Bojan Hrepevnik, član UO GZS Alojz Tirgušek ter župan Občine Podčetrtek Peter Misja podelili priznanja in pokale. Pred podelitvijo je tekmovalce in ostale prisotne nagovorila predsednica GZ Šmarje pri Jelšah Pavla Kidrič, ki je izrazila zadovoljstvo nad samim tekmovanjem in dobrimi rezultati, ki so jih ekipe dosegle. Zahvalila se je gostiteljem tekmovanja, Občini Podčetrtek ter PGD Podčetrtek, ki sta vsak po svoje omogočila nemoten potek tekmovanja. Mimogrede je pohvalila ogromno zanimanje mladih za gasilstvo: “Gostje iz drugih zvez niso mogli verjeti, da imamo v naših društvih toliko mladine. Jaz pa dodajam – mi imamo toliko dobre mladine, kar je resnično zelo pohvalno..”.   

Ena gasilska ekipe PGD Kristan Vrh
Ena gasilska ekipe PGD Kristan Vrh

Prisotne je nagovoril tudi župan Občine Podčetrtek Peter Misja: “Dober gasilec se izobražuje vse življenje, že od malega. Slednje prakticiramo na področju UE Šmarje pri Jelšah. Danes se vas je veliko udeležilo tekmovanja, v slabih razmerah, saj je ponoči padla resnično ogromna količina dežja. Kljub temu ste se vsi trudili in odlično tekmovali, prepričan sem, da boste čez nekaj let s svojim znanjem in izkušnjami doprinesli k temu, da bomo še naprej imeli tako uspešno in dobro Gasilsko zvezo in dobre gasilce, kot jih imamo sedaj…”. 

Vabimo vas k ogledu bogate galerije fotografij (klik!), kjer si lahko med drugim ogledate tudi utrinke iz podelitve pokalov, prisluhnete pa lahko tudi kratki izjavi poveljnika GZ Šmarje in vodje tekmovanja Bojana Hrepevnika, ki smo jo pripravili v spodnjem video prispevku.

v/t/f: eH