Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan šmarske košarke 2012 (foto,video)


Prvo soboto v juniju je Klub študentov Šmarske regije in Obsotelja (KŠŠO) s pomočjo Košarkarskega kluba Šmarje pri Jelšah in košarkaške ekipe ALL STAR v Šmarju organiziral  športni dogodek za vse ljubitelje košarke.

Telovadnico so ogreli najmlajši košarkarji iz OŠ Šmarje, njihovi tekmi je sledila tekma med novinci in bivšimi ŠKL prvaki, slednji pa so dokazali z zmago, da so si ta naziv resnično zaslužili.

Ženski košarkarski ekipi mlajših in starejših sta se pomerili naslednji, za njimi je sledila tekma veteranov in ŠD Šmarje, kjer so pokazali člani ŠD, da so boljši od njihovih “predhodnikov”.

V tekmi med študenti in rezervisti sta tekmovali ekipi Lipnika in Študentskega športnega kluba Šmarje (ŠŠKŠ), ki je pred desetimi leti oživil študentsko klubsko dogajanje v kraju. Zdaj že bivši študenti so dokazali, da so v boljši formi, kot rezervisti, kljub zelo napeti igri.

Medgeneraijska tekma – tekma med ŠD Šmarje in ekipo ALL STAR je prišla na vrsto malce pred koncem samega dogodka, kjer je slavila ekipa “mladcev” tj. ALL STAR. 

Češnja na smetani pa je bila tekma med ekipama West in East, ki sestavljata ALL STAR. Po hudih borbah in zgrešenih, zadetih koših, so pokazali člani EAST-a, da so le malenkost boljši.  

Dogajanje na športnem igrišču sta povezovala in komentirala Šmarčana – Aleš Novak in Marko Kovačevič, ki sta tudi vestno skrbela, da navijačem in igralcem ni bilo dolgčas med odmori. 

 

Fotografije ekip, ki  so pokazale svojo športno zagnanost in voljo, si lahko ogledate v galeriji ekip. 

 

Potekal pa je tudi dobrodelni srečelov, katerega glavna nagrada je bila podpisan dres Gorana Dragiča, tisti, ki pa je bil izžreban v drugem žrebu pa je dobil beležko z njegovim podpisom.

Denar se je zbiral za Šmarčana, Gorazda Lipnika, ki ga je 30. novembra doletela huda nesreča – doživel, k njegovi sreči tudi preživel, anevrizmo. Vendar ima hude posledice, saj je v zakup dobil hude možganske krvavitve, ki so na njem pustile veliko sledi, saj so poškodovani eni izmed najpomembnejših možganskih centrov.

Tukaj so zanj in za njegovo rehabilitacijo zbrali kar 450€, bon pa je v njegovem imenu sprejela njegova žena Andreja.  

 

Športniki se pa niso samo rekreirali ta dan, temveč so poskrbeli tudi, da bo njihovo delovanje tako in še bolj uspešno v prihodnjih letih, saj so imeli skupščino Košarkarskega kluba Šmarje pri Jelšah. Ob lanskoletni 40-letnici njihovega delovanja so v zahvalo članom, ki svoje delo oz. funkcijo opravljajo že zelo dolgo v njihovem društvu ali pomaga pri njihovih projektih, podelili simbolična priznanja. 

 

Kako so se naši košarkaši izkazali v tekmah, si lahko ogledate v spodnjem posnetku. 

 

 

Več fotoutrinkov si lahko pogledate v naši fotogaleriji

 t/f/v: ŠR