Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Veter v laseh v Rogaški Slatini – s športom proti drogi (foto, video)


Občina Rogaška Slatina je v sodelovanju s Športno zvezo Rogaška v soboto, 19. maja 2012, organizirala športno prireditev Veter v laseh. Zunanja igrišča pri II. OŠ Rogaška Slatina so tudi letos športno zaživela.

Otroci in mladostniki so se letos lahko pomerili v nogometu, v igranju košarke, med dvema ognjema, odbojki in rolanju. Preizkusili so se lahko tudi v hoji na hoduljah, za najmlajše pa so pripravili tudi ustvarjalne igralnice, kjer so lahko izdelovali rožice iz krep papirja in risali s kredami po asfaltu.

Nagrade, ki so spremljale športe igre, so bile kopanje v Termah Olimje, v Simonovem zalivu in v Termah Rogaška Slatina. 

 

Športna unija Slovenije nudi alternativo v okviru vseslovenske športno-družbene akcije Veter v laseh – s športom proti odvisnosti, kjer si prizadevajo za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih vrst odvisnosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Menijo, da je vsakršno športno udejstvovanje tesno povezano z vrednotami, kot so vključevanje, solidarnost, tolerantnost, ekipni duh in fair play, zato je šport pomembno okolje, v katerem potekata vzgoja in izobraževanje. Gibalne izkušnje, ki jih mladostniki pridobijo in razvijajo v okviru športne vadbe v mladosti, imajo vpliv na celosten razvoj mladostnika, saj se v športu srečujejo s pravili in vrednotami, za uživanje v igri pa se morajo naučiti tudi določenih socialnih spretnosti, kot so sodelovanje, tekmovalnost, pripadnost ekipi in komunikacija. (Povzeto po http://www.vetervlaseh.si/)

Rezultati tekmovanja so sledeči (podatke je posredovala Brigita Bauer Grobin iz Občine Rogaška Slatina):

 

Vabimo vas, da si pogledate še več fotografij v naši fotogaleriji (KLIK!!!). Pripravili smo tudi nekaj video utrinkov, ki si jih lahko pogledate v spodnjem videu. 

 
f/t/v: Jasna Colnerič