Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini najdeni dve moški trupli – oče ubil sina, nato sodil še sebi


Minuli petek okoli 15. ure so bili policisti PU Celje obveščeni, da sta bili na območju Rogaške Slatine najdeni dve moški trupli. Ogled kraja dejanja v sodelovanju s preiskovalno sodnico in državnim tožilcem opravljajo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje in policisti Policijske postaje Rogaška Slatina.

Že prve ugotovitve so kazale na umor in samomor. Pokojna sta bila stara 30 in 55 let. Preiskovalna sodnica je odredila sodni obdukciji. Kriminalisti in policisti pa o tragičnem dogodku še zbirajo obvestila in opravljajo vsa druga potrebna preiskovalna dejanja.

DOPOLNJENO:

V petek, 11. maja 2012, je okoli 14.30 ure občanka obvestila policiste, da je pred garažo stanovanjske hiše na območju Rogaške Slatine ležal moški. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so pred garažo stanovanjske hiše našli truplo tridesetletnega moškega, v prostorih garaže pa še truplo petinpetdesetletnega moškega.

Po prvih zbranih obvestilih je bil podan sum, da je pri obeh pokojnih smrt nastopila zaradi strelnih poškodb.

Ogled kraja dejanja je opravil preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Celje v prisotnosti okrožne državne tožilke Okrožnega državnega tožilstva Celje. Kriminalistično tehnično pomoč je preiskovalnemu sodniku nudila komisija Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

Na podlagi opravljenih sodnih obdukcij, katerih ugotovitve so potrdile, da sta oba umrla zaradi strelnih poškodb, opravljenega ogleda kraja dejanja, zbranih obvestil in opravljenih preiskav je bilo ugotovljeno, da je 11. maja 2012, v dopoldanskem času, petinpetdesetletni oče s pištolo ustrelil svojega tridesetletnega sina, nato pa s strelom sodil še sebi. Oba sta poškodbam podlegla na kraju, še pred prihodom zdravniške pomoči. 

V nadaljevanju bodo kriminalisti v zvezi z omenjenim na Okrožno državno tožilstvo Celje podali poročilo.

* Obvestilo so pripravili v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

* fotografija je simbolična