Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 30. 5. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 22. do 28. 5. 2012  na naši policijski postaji.

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO STREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 0
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 6
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

 

PROMETNI NESREČI

Dne 22. 5. 2012 smo bili v dopoldanskih urah obveščani, da se je na cesti proti Proseniškemu pripetila prometna nesreča. Policisti smo na kraju ugotovili, da je nesrečo zakrivila voznica osebnega avtomobila, ki hitrosti vožnje svojega vozila ni prilagodila stanju vozišča, ki je bilo mokro in spolzko. V nezgodi sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, ena pa huje.

Prav tako se je skoraj na istem kraju 23. 5. 2012 pripetila še ena prometna nesreča, in sicer zaradi izsiljevanja prednosti. Kršitelj je za prekršek prejel plačilni nalog za plačilo globe. Telesno poškodovanih na srečo ni bilo.

PSA ZAMORILA SRNO

Dne 23. 5. 2012 smo bili obveščeni, da sta psa v sadovnjaku v bližini Ponikve zamorila srno. Kdo sta lastnika psov policisti še poizvedujemo. Ker v zadnjem času beležimo porast psov, ki se prosto gibljejo in sproščajo svoj nagon z raznimi pokoli, nekaj pa jih konča pod kolesi avtomobilov, lastnike psov naprošamo, da pse primerno zavarujejo. Za neprimerno zavarovano nevarno žival je predpisana globa, prav tako je treba razmišljati še o odškodninskem zahtevku, katerega bo zoper lastnika psa vložil oškodovanec.

HOTEL SE JE ODPELJATI

V večernih urah smo bili obveščeni o sporu med očetom in sinom v okolici Šentjurja. Policisti smo na kraju ugotovili, da je do prepira prišlo, ker oče sinu ni dovolil vožnje vozila, zaradi sinovega psihofizičnega stanja. Ker se sin s tem ni strinjal, je moral oče na pomoč poklicati policiste. Sin se je na prihod policistov pripravil in oborožil s sekiro ter se usedel na plinsko bombo. Ko smo policisti prišli na kraj, je junak hitro ucvrl v gozd in se tam skril. Domov je prišel šele naslednje jutro, ko se je bolje počutil. Za vedenje bo prejel plačilni nalog za plačilo globe.

TATVINA ZELENJAVE

Dne 24. 5. 2012 smo bili v popoldanskem času obveščeni, da je sosednji vrt brez dovoljenja lastnika obiskal Šentjurčan in si pripravil zelenjavo za prehrano. Lastnik vrta se s tem ni strinjal in je obiskovalca zadržal do prihoda policistov. Policisti smo nato z »zelenjavarjem« opravili razgovor in ugotovili, da ima na vesti še več nečednih dejanj, in sicer tatvine iz vozil. Ugotovili smo, da je nepridiprav izkoriščal nepazljivost voznikov, ki so svoje jeklene konjičke pustili odklenjene in nenadzorovane. Ko pa je v vozilu zagledal še kakšno torbico ali pa denar, je hitro na svoj način odprl vozilo in tako prišel do predmetov. Denar je odtujil, denarnice z dokumenti pa odvrgel v kak smetnjak ali v potok.

TATVINA ŽELEZA

Dne 24. 3. 2012 so občana okolici Žegra obiskale osebe in mu odtujile nekaj železja. Tatvino so storili tako, da so izjavljali, da so se z lastnikom dogovorili za odvoz. Lastnik o tem seveda ni vedel ničesar. Storilce smo policisti izsledili že naslednji dan. Kaj in kako so se dogovarjali z lastnikom, bodo obrazložili na sodišču.

TATVINA PALET

V noči na 24. 5. 2012 so neznanci iz ograjenega parkirnega območja v Šentjurju odtujili okrog 150 palet. Kdo so storilci policisti še poizvedujemo.


SPOR MED SOSEDI

Dne 25. 5. 2012 smo bili policisti ponovno obveščeni, da je prišlo do kršitve določil javnega reda in mira v Šentjurju. Policisti smo ugotovili, da je do kršitve ponovno prišlo zaradi sporov med dvema družinama. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe. Kdaj bodo sosedje spoznali, da jim policisti ne moremo rešiti njihove težave? Če bodo kršili zakonodajo, bomo policisti morali ukrepati in izdajati plačilne naloge za plačilo globe, ali izvesti druge ukrepe. S tem pa njihov spor še ne bo rešen. Ukrepanje policistov se pozna pri njihovem finančnem stanju.

POGREŠANA OSEBA

Policisti smo bili 26. 5. 2012 v dopoldanskih urah obveščeni, da pogrešajo osebo iz okolice Dobja. Policisti smo pričeli z aktivnostmi za izsleditev pogrešane osebe in jo nato našli. Ugotovljeno je bilo, da je oseba omagala in obležala, da ni mogla nadaljevati s potjo proti domu.

KURILI PRED VRTCEM

Policisti smo 27. 5. 2012 prejeli obvestilo, da je prišlo do manjšega požara na igralih vrtca v Gorici pri Slivnici. Policisti smo ugotovili, da so bili ponoči na delu vandali, ko so namerno poškodovali igrala. Policisti za storilci še poizvedujemo.

PADEL MOTORIST

Dene 27. 5. 2012 smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila v Žegru. Ugotovili smo, da je bil v prometni nesreči udeležen motorist, ki je vozil z neprimerno hitrostjo. S kraja nesreče je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je dobil lažje poškodbe.

PONAREJEN DENAR

V zadnjem času se na našem območju in tudi po celotni Sloveniji pojavljajo ponarejeni evrski bankovci. Največ ponarejenih bankovcev je v apoenih za 20 EUR, prav tako pa se pojavljajo tudi bankovci drugih vrednosti. Vse opozarjamo, da so previdni pri poslovanju z denarjem.

 

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar 
Pomočnik komandirja PP