Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šmarčani s pomočjo Šentjurja vse bližje 3. ligi, uspešna tudi Rogaška


burim asllanajV 23. krogu Štajerske nogometne lige so člani NK Šmarje pri Jelšah visoko premagali ekipo Pece. Za presenečenje kroga so poskrbeli nogometaši Šentjurja, ki so doma visoko premagali drugouvrščeno ekipo Pesnice. Tri kroge pred koncem imajo Šmarčani 4 točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem. V Medobčinski ligi je do zmage prišla Rogaška.

Štajerska liga

Na tekmi v Šmarju so gledalci videli kar 7 zadetkov, vse za hrbtom gostujočega vratarja Aleša Kreuha. Prvi je mrežo v 19. minuti načel branilec Goran Čuček. Tri minute kasneje je vodstvo domačih podvojil Žiga Vraničar, rezultat prvega polčasa pa je v 36. minuti postavili Burim Asllanaj. Asllanaj je bil uspešen tudi v drugem polčasu in s še dvema goloma dosegel hat trick. Visoko zmago Šmarja sta potrdila Ivan Firer in Žiga Vraničar.

Šentjurčani so proti Peci povedli v 23. minut. Uspešen je bil Anže Jevšenak. Vodstvo varovancev trenerja Matjaža Šnabla je štiri minute kasneje podvojil Jernej Lampret. Pesnica je imela najlepšo priložnost za znižanje izida v 49. minuti, a Andrej Paradiž z enajstmetrovke ni uspel zadeti. Z bele točke je bil uspešnejši Urban Jevšenak, ki je v 61. minuti zadel za 3:0. Visoko zmago je v 73. minuti potrdil Miha Belak.

Šmarčani imajo na prvem mestu štiri točke pred Pesnico. Napredovanje v 3. SNL si lahko zagotovijo že prihodnjo soboto, ko gostujejo v Pesnici. Šentjur z 19 točkami ostaja na 10. mestu. V nedeljo gostujejo pri ptuski Dravi.

Šmarje pri Jelšah : Peca 7:0 (3:0)
Čuček (19′), Vraničar (22′, 88′), Asllanaj (36′, 51′, 75′), Firer (80′)

Postava Šmarja: Pepelnak (od 86′ Jesenko), Oparenović, Debelak, Čuček, Vraničar, Mauher, Jančič, Firšt (od 20′ Drofenik), Mraz (od 46′ Zagajšek), Asllanaj (od 77′ Golež), Firer (od 86′ Čakš). Trener: Ibrahim Neskić

MU Šentjur : Tehnotim Pesnica 4:0 (2:0)
A. Jevšenak (23′), Lampret (27′), U. Jevšenak (61′ – 11m), Belak (73′)

Postava Šentjurja: Đurić, Bedek, (od 80′ Teržan) Jazbec, Zavšek, A. Jevšenak, Perić, U. Jevšenak, Padarič, Prevolšek (od 65′ Belak), Đaferović (od 89′ Kopinšek), Lampret. Trener: Matjaž Šnabl

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Medobčinska liga

Člani NK Rogaška Crystal so gostovali v Vojniku. Prvi zadetek je padel v 20. minuti, ko je Slatinčane v vodstvo popeljal Marko Vtič. Mreži sta nato mirovali do 71. minute, ko je izenačil Igor Sokolovski. Od 78. minute so domači igrali le z 10 igralci. Zaradi dveh rumenih kartonov je bil izključen Žiga Kompan. Rogaška je številčno prednost izkoristila v 85. minuti. Zmagoviti gol je dosegel izkušeni Andrej Prah.

NK Žalec in NK Rogaška Crystal sta s 40 točkami na vrhu Medobčinske članske lige Golgeter. Mons Claudius, ki minuli vikend ni imel tekme, na 3. mestu zaostaja za 15 točk. Do konca sezone so še trije krogi. Mons Claudius prihodnjo soboto gosti Radeče, Rogaška pa je prosta.

Vojnik : Rogaška Crystal 1:2 (0:1)
Sokolovski (71′); Vtič (20′), Prah (85′)
Izključen: Kompan (78′ – 2 RuK, Vojnik)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

* Na fotografiji je napadalec Šmarja Burim Asllanaj, ki je proti Peci dosegel tri gole

t/f: mK