Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jurjevanje v Imenem 2012 (foto)


Tradicionalno jurjevanje, ki je potekalo predzadnji aprilski konec tedna v Imenem, je letos zopet potekalo pod organizatorstvom MKTD Lepe strune. Kljub dejstvu, da je bil dogodek zaradi vremenskih razmer prestavljen za teden, je minil v znamenju dobre volje udeležencev in organizatorjev. 

Tudi letos je najprej potekalo tekmovanje v peki cvrkov, sledil pa je orientacijski pohod z opravljanjem raznih nalog. Že kmalu po eni uro popoldne, ko so se vse ekipe (lanski zmagovalci iz Imenega, predlanski zmagovalci iz Golobinjeka, MKTD Lepe strune in ekipi Društva kmetic Ajda in Društva za ohranitev starih običajev Lastnič, ki pa sta bili na tem tekmovanju prvič) zbrale na svojih mestih, da bi se pomerile v tekmovanju v peki cvrkov, je aprilsko vreme pokazalo svojo spremenljivost, saj je območje zajela ploha. Vendar pa tudi vreme ni presenetilo organizatorjev, ki so pripomočke in sestavine za peko samo prenesli pod streho in tekmovanje se je lahko nadaljevali. Vsaka skupina je pekla cvrke po svojem okusu in receptu, ki so jih obiskovalci z veseljem pokušali, komisija pa jih je nato ocenila.

Sledil je orientacijski pohod, vsaka ekipa je dobila svoj zemljevid, s pomočjo katerega so se sprehodili med štirimi točkami skozi Imensko gorco, kjer so jih čakale različne tekmovalne naloge, ki so ob seštevku končnega števila točk prinesle zmagovalca. Okoli sedme ure so se vse ekipe vrnile v Športni park Imeno. Tam je spregovoril tudi župan Peter Misja, ki je pomagal pri razdeljevanju pokalov. Najprej je bil podeljen pokal na najboljše pečene cvrke po mnenju komisije in obiskovalcev.

Prvo mesto je pripadlo ekipi Društva za ohranitev starih običajev Lastnič, ki so prejeli tudi prehodni pokal, drugo mesto ekipi Golobinjeka, tretje pa ekipi iz Imenega. Sledila je še razglasitev najboljših v igrah s pohoda, in sicer je tretje mesto osvojila ekipa Regradovih cvetk, drugo mesto ekipa Podčeni in trčeni, ki so zastopali Lepe strune, zmagovalna ekipa pa je bila ekipa Piđn.

Po razglasitvi je sledilo še naprej veselo druženje, ki je potekalo do poznih večernih ur.

Vir in foto: Karmen Cvirn

Pripravil: eH