Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Orehovcu nad Zibiko v svoj namen tudi uradno predali nov vodohran Šentjanž (video)


Minulo sredo je v Orehovcu nad Zibiko potekala slovesnost odprtja novega vodohrana Šentjanž. Projekt, ki je zorel kar petnajst let, je dosegel epilog v obliki vodohrana, ki premore kar 750 m3 vode. Na slavnostnem dogodku so bili poleg župana in podžupana občine Šmarje pri Jelšah ter sodelavcev občinske uprave prisotni tudi župan občine Rogatec Martin Mikolič, direktor OKP Rogaška Slatina Bojan Pirš, predstavniki podjetja, ki je dela izvajalo, nadzorniki in številni drugi gostje.

Po uvodnem glasbenem vložku, za katerega je poskrbel mladi harmonikar Iztok Mlakar, je veselje in navdušenje nad izvedenim projektom, katerega celotna vrednost investicije je znašala 300.000 evrov (od tega je Občina Šmarje pri Jelšah 178.000 EUR pridobila s strani države, razliko pa so zagotovili z lastnimi sredstvi v proračunu) v nagovoru izrazil župan šmarske občine Jože Čakš: “Vodohran je zgrajen ne le tik ob zdajci ampak v najhujši situaciji, ki se je do sedaj dogajala na področju vodooskrbe v našem okolju. Zato je še toliko večja radost ob zaključeni investiciji.” Ob tej priložnosti se je zahvalil vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali pri načrtovanju in izgradnji vodohrana. 

Ogled vodohrana in nazdravljanje z vodo; spodaj levo župan Jože Čakš in direktor OKP Rogaška Slatina Bojan Pirš
Ogled vodohrana in nazdravljanje z vodo; spodaj levo župan Jože Čakš in direktor OKP Rogaška Slatina Bojan Pirš

O samem projektu in pomenu vodohrana je podrobneje spregovoril direktor OKP Rogaška Slatina Bojan Pirš, ki je med drugim poudaril zaskrbljenost nad trenutnim stanjem, ko se po vsej državi vse bolj srečujemo s sušo, s pomanjkanjem vode. Razložil je delovanje vodohrana. Vodno zajetje ali vodohran se uporablja za zbiranje vode, ki se običajno steka iz zajetja prek cevovoda v vodni zbiralnik. Prostornina vodohrana navadno zadostuje za dnevno količino porabljene vode.

Po uradnem prerezu traku smo si prisotni ogledali prostore vodohrana, simbolično pa smo nazdravili z vodo iz novega vodohrana. Kot pa je za področje, v katerem je vodohran zgrajen, v navadi, smo po ogledu nazdravili še z žlahtno kapljico, s čimer je bil objekt uradno predan v svoj namen.

Vodohran je po besedah župana Jožeta Čakša izjemno pomembna pridobitev za občino Šmarje pri Jelšah in širše
Vodohran je po besedah župana Jožeta Čakša izjemno pomembna pridobitev za občino Šmarje pri Jelšah in širše

Vabljeni k ogledu izjav župana občine Šmarje pri Jelšah Jožeta Čakša in direktorja OKP Rogaška Slatina Bojana Pirša, ki sta podrobneje predstavila novo, izjemno pomembno pridobitev za občino Šmarje pri Jelšah in širše. 

 
 
v/t/f: eH