Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem že 21. pevsko srečanje (foto in video)


Kulturno društvo Moški pevski zbor Kozje in JSKD OI Šmarje pri Jelšah sta minulo soboto v Gasilskem domu Kozje v sklopu prireditev ob občinskem prazniku Občine Kozje organizirala že 21. pevsko srečanje Kozje 2012. Dogodka se je udeležilo kar sedem zborov, vokalna skupina ter skupina ljudskih pevcev. Po slišanem sodeč je pesem na Kozjanskem in v okolici še kako živa in peta.

Z odra Gasilskega doma je nastopajoče in obiskovalce najprej pozdravil župan občine Kozje Dušan Andrej Kocman. Njegov nagovor si lahko ogledate v spodnjem video prispevku. Nato so se predstavili člani domačega, Moškega pevskega zbora Kozje, pod vodstvom Metode Denžič, Mešani pevski zbor Zvon, ki mu dirigira Mihaela Pihler, Ljudski pevci s Prevorja, Moški pevski zbor Planina pod vodstvom Mateja Romiha, Dekliški pevski zbor Bistrica ob Sotli, ki ga vodi Metoda Denžič, Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli ter Moški pevski zbor Terme Olimia (slednja pod vodstvom Špele Drašler), vokalna skupina Osti Jarej iz Podčetrtka in Mešani pevski zbor »Zarja« Akvonij pod vodstvom Mateja Romiha. Vsi nastopajoči, ki so se predstavili s po dvema pesmima, so pokazali obilo pevskih sposobnosti in znanja.

Moški pevski zbor Kozje je odprl prireditev
Moški pevski zbor Kozje je odprl prireditev

Ob številnih nastopajočih zborih in skupinah je bil večer prepleten z bogato zakladnico slovenskih in tujih pesmi. Na prireditvi, ki jo je povezovala Nina Gnus, so se prisotni med drugim spomnili na lani preminulega častnega občana Marjana Marinška, ki je svoje bogato življenje posvečal kulturnemu utripu Kozjanskega.

Prisotni so uživali v uri in pol trajajočem pevskem srečanju
Prisotni so uživali v uri in pol trajajočem pevskem srečanju

Pesem je ljubitelje petja združevala tudi po uradnem delu večera, na zakuski.

Vabljeni k ogledu video posnetka nagovora župana Dušana Andreja Kocmana in fotografij (klik!), ki smo jih posneli na prireditvi.

 
v/t/f: eH