Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje starodobnikov v Šentjurju (foto, video)


 

Oldtimer klub Večno mladi Šentjur, je tudi letos priredil tradicionalno, že šesto srečanje starodobnikov. Prireditev je potekala na železniški postaji v Šentjurju, kjer smo oči lahko napasli na starih avtomobilih, motorjih, kolesih, letos prvič pa so bile razstavljene tudi umetniške slike.

Dogajanje se je pričelo s prihodom vozil na železniško postajo, nato pa so lastniki jeklenih lepotcev le-te predstavili preštevilnim obiskovalcem. Malo po 10. uri so vozila zapeljala skozi »slavolok« na svojo 50 km oddaljeno panoramsko vožnjo proti Podčetrtku in nato nazaj proti prizorišču osrednjega dogajanja v Šentjur.

Na srečanju so bili predstavljeni starodobniki iz vse Slovenije. Marsikatero vozilo je bilo staro preko 50 let, nekatera pa tudi preko 80 let. Vozila so bila odlično ohranjena in izredno lepo obnovljena.  Skupina iz Nove Gorice je bila oblečena v tradicionalna oblačila, ki so se nosila v letih, ko so ta vozila prišla na ceste. 

Zbrani množici obiskovalcev se je s svojimi starodobnimi kolesi predstavilo društvo  Rovtarji iz Škofje Loke, s plesno – fitnes točko so se predstavile še članice zumba skupine iz Aspare, za zabavo, ki je trajala še v pozne popoldanske ure, pa je poskrbel ansambel Unikat.

Oglejte si še bogato fotogalerijo s srečanja starodobnikov v Šentjurju (klik!)

t/v/f: Dejan Hribernik