Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 3. 4. 2012


Ugriznil ga je pes

28.3.2012 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je v okolici Rogaške potepuški pes ugriznil otroka. Policisti so na kraju ugotovili, da se pes, ki je otroka ugriznil, že dlje časa potika naokoli ter so o tem obvestili delavce zatočišča za živali, ki so poskrbeli za psa. Rano so otroku oskrbeli v ZP Rogaška Slatina. Policisti so v nadaljevanju skupaj z delavci zavetišča zbrali obvestila in ugotovili, da je pes registriran v R Hrvaški ter da od tam izhaja tudi njegov lastnik. Lastnik psa je bil obveščen o dogodku ter je v zavetišču prevzel svojega psa, hkrati pa so mu policisti izrekli tudi globo zaradi neustreznega zavarovanja psa.

Prometna nesreča z udeležbo otroka

30.3.2012 se je na Prvomajski ulici v Rogaški Slatini zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena otrok in voznica osebnega avtomobila. Pri ogledu kraja nesreče so policisti ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila vozila po Prvomajski ulici, pri čemer ji je pred vozilo pritekel otrok, ki je na vozišče skočil za žogo. Voznica vozila kljub majhni hitrosti ni uspela pravočasno ustaviti in je trčila v otroka. Otroka so starši takoj odpeljali v ZP Rogaška Slatina, od koder so ga napotili  Bolnišnico Celje. Tam je bilo ugotovljeno, da se je otrok pri trčenju lažje telesno poškodoval. Ker je nesreči botrovala otroška nepazljivost pri igri, so policisti dogodek zaključili z uradnim zaznamkom.

Zasegli vozilo

1.4.2012 so policisti v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da voznik v cestnem prometu vozi vozilo kljub temu, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so policisti vozniku zasegli vozilo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog.

Opozorilo ob začetku motoristične sezone s strani policistov:

Glede na vremenske razmere se na naših cestah ponovno pojavljajo motoristi. Da bi bila vožnja z motorjem čimbolj varna podajamo nekaj napotkov za varno udeležbo v cestnem prometu;

–       Pred vožnjo preverite zračni tlak v pnevmatikah in jih v prvih kilometrih primerno ogrejte.

–       Motoristično čelado si pravilno zapnite. Čist vizir vam omogoča potrebno vidljivost.

–       Ne pozabite na oblačila s ščitniki.

–       Motorno kolo je ozko, zato vas pri večji hitrosti drugi prometni udeleženci hitro lahko spregledajo. Naj bo vaša hitrost primerna okoliščinam, da vas bodo drugi pravočasno opazili, pa tudi vi njih.

–       Pri vožnji skozi levi ovinek se odmaknite od ločilne črte na sredini vozišča, sicer bo vaša glava segala tudi meter globoko na smerno vozišče za nasprotni pas.

–       Hitrost in način vožnje motornih koles še posebej prilagodite v prvih minutah deževja.

–       Če vaše motorno kolo nima zavornega sistema ABS, v dežju ali na spolzkem vozišču ne zavirajte na talnih označbah.

–       Izogibajte se asfaltnim površinam, na katerih je posut pesek, razlito olje ali podobno (predvsem v ovinku)

–       Reakcijski čas v idealnih pogojih je 0.6-0.8 sekunde, v cestnem prometu v povprečju 1 sekunda, pri nezbranem ali utrujenem vozniku pa že 2 sekundi ali več.

–       Zavorna pot do ustavitve je pri hitrosti 100km/h 40 metrov. Pot ustavljanja je seštevek reakcijske in zavorne poti.

–       NE VOZITE, ČE STE UŽIVALI ALKOHOL, MAMILA, PSIHOAKTIVNA ZDRAVILA ALI STE UTRUJENI. TAKŠNA VOŽNJA LAHKO HITRO POSTANE VAŠA ZADNJA VOŽNJA.

Ob tej priložnosti vas tudi obveščamo in vabimo na udeležbo na brezplačnem teoretičnem in praktičnem usposabljanju voznikov motonih koles, ki bo dne 14.04.2012 ob 11.00 uri, na avto poligonu šole vožnje RELAX v Otiškem Vrhu.

Prav tako lahko moto klubi v sodelovanju s PPP Celje in ZŠAM vsako soboto v aprilu (7., 14., 21., in 28.04.2012) izvedejo poligon – usposabljanje osnovne vaje za voznike motornih koles na avto poligonu ZŠAM Savinjske doline v Ločici pri Vranskem.

 

 

                                                         Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I