Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šmarčani v drugem polčasu zlomili Šentjur (video), Rogaška s preobratom do treh točk v Laškem


smarje sentjurV lokalnem derbiju 18. kroga ŠNL sta se pomerila NK Šmarje pri Jelšah in DNŠ MU Šentjur. Prvouvrščena ekipa lige je rabila slabo uro za vodilni zadetek, do konca srečanja pa so v mrežo Šentjurčanov pospravili 5 žog. V Medobčinski ligi so člani NK Rogaška Crystal po zaostanku v prem polčasu prišli do novih treh točk. Z nogometno nedeljo ne morejo biti zadovoljni v Kozjem. Njihovi nogometaši so na gostovanju v Radečah prejeli pol ducata zadetkov.

Štajerska liga

Prvi gol na tekmi so dosegli Šentjurčani, ki so izkoristili protinapad in zmedo v šmarskem kazenskem prostoru ter preko Žige Oseta povedli. Po vodlinem zadetku so se varovanci trenerja Matjaža Šnabla osredotočili predvsem na branjenje. Do izenačenja je prišlo v 15. minuti, ko je po podaji Aleša Horjaka pred vratarjem Mirelom Đurićem odlično reagiral Žiga Vaničar in žogo poslal v mrežo. Do konca polčasa so si Šmarčani pripravili še nekaj zrelih priložnosti, a so bili v zaključkih premalo zbrani, gostujoča obramba pa je bila na mestu.

Šmarčani so vodilni zadetek dosegli v 57. minuti, ko je podajo Alena Neskića s kota z visokim skokom v gol spremenil Levin Oparenović. Po zaostanku se Šentjurčani niso več najbolje znašli. V 70. minuti je Žiga Vraničar po odličnem prodoru podvojil svoj strelski izkupiček. V 75. minuti je Žiga Oset v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil napad Šmarja in si prislužil drugi rumeni karton. Zaradi ugovarjanja je sodnik Aleš Fridl drugo rumeno opozorilo pokazal še Anžetu Jevšenaku. Z bele točke je na 4:1 povišal Alen Neskić. Že tako oslabljeni Šentjurčani so v 83. minuti ostali le z 8 možmi na igrišču. Prodor Ivana Firerja je z nevarnim štartom od zadaj ustavil Anže Zavšek, za kar si je rislužil direktni rdeči karton. Zmago Šmarčanov je v sodniškem dodatku potrdil Andrej Debelak.

V spodnjem posnetku si oglejte, kako je padel gol za 4:1 in kaj sta po tekmi povedala trenerja Ibrahim Neskić in Matjaž Šnabl.

Šmarčani z 42 točkami ostajajo na 1. mestu. Enako število točk je v eni odigrani tekmi več dosegla ekipa Pesnice. Šentjurčani, ki so zbrali 16 točk, so na 10. mestu ŠNL. V 19 krogu bodo Šmarčani gostili NK Carrera Optyl Ormož, Šentjurčani pa NK Podvinci Betonarna Kuhar

Šmarje pri Jelšah : MU Šentjur 5:1 (1:1)
Vraničar (15′, 70′), Oparenović (57′), Neskić (76′ – 11m), Debelak (90′); Oset (4′)
Izključeni: Oset (75′ – 2 RuK), A. Jevšenak (75′ – 2 RuK), Zavšek (83′)

Rezultati in lestvica
Zapisnik

Medobčinska liga

Nogometaši Rogaške so na gostovanju pri laškem Pivovarju po 4 minutah igre zaostajali že z 2:0. Za domače sta zadela Rok Cizej in Denis Matoh. V 21. minuti je vodstvo znižal Robert Verbek, pred polčasom pa je za 3:1 zadel Tadej Habe. Slatinačni so odločno krenili v drugi polčas in v prvih 15 minutah prišli do preobrata. Najprej je vodstvo znižal Aleš Grošič, iz bele točke pa je na 3:3 izenačil Boštjan Hernavs. Zmagoviti zadetek za Slatinčane je v 60. minuti dosegel Boris Križanec. Obe ekpi sta tekmo končali le z 10 igralci. Zaradi dveh rumenih kartonov je bil v 75. minuti izključen Slatinčan Nino Kuraj, v 89. minuti pa si je rdeče opozorilo prislužil domači igralec Jan Toplišek.

Člani KNK Ekod Kozje so na gostovanj v Radečah doživeli visok poraz. Domači so v kozjansko mrežo nasuli pol ducata zadetkov. Kar štiri gole za domače je dosegel David Knavs. Častni gol za Kozje je v zaključku prvega polčasa dosegel Roman Iskrač.

Člani NK Rogaška Crystal, ki so doslej zbrali 30 točk, si delijo prvo mesto v ligi z ekipo iz Žalca. Mons Claudus, ki minuli vikend ni imel tekme, je na 3. mestu, Kozjani pa so na predzadnjem, 7. mestu. Prihodnjo soboto bo na sporedu derbi prvouvrščenih med Rogaško in Žalcem. Rogatčane čaka gostovanje v Vojniku, Kozjani pa v nedeljo potujejo v Laško.

Pivovar : Rogaška Crystal 3:4 (3:1)
Cizej (2′), Matoh (4′), Habe (40′); Verbek (21′), Grošič (47′), Hernavs (51′ – 11m), Križanec (60′)
Izključena: Kuraj (75′ – 2 RuK, Rogaška), Toplišek (89′ – Pivovar) 

Zapisnik

Radeče : KNK Ekod Kozje 6:1 (2:1)
Knavs (22′, 27′, 55′, 65′), Martinšek (63′), Racman (70′); Iskrač (45′)

Zapisnik

Rezultati in lestvica