Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljudski ustvarjalec Nani Poljanec predstavil 6. številko fanzina KunstHaus (video)


Ljudski ustvarjalec Nani Poljanec skupaj z ilegalno Grupo KunstHaus že eno leto ustvarja fanzin KunstHaus – publikacijo s specifično vsebino ter svojevrstenim sistemom, idej, stališč in vrednot, ki jih predstavljajo brez cenzure. Do zdaj so izdali šest številk – zadnjo, šesto številko so 16. aprila 2012 predstavili v Knjižnici Rogaška Slatina.

Ilegalna Grupa KunstHaus ima sedež na tajni lokaciji, kjer se člani srečujejo, uživajo ob domačih dobrotah, ustvarjajo in zbirajo ideje za fanzin KunstHaus. “Naše poslanstvo je združevati umetnike in ustvarjalce s področja nizke in visoke umetnosti, predvsem v druženju, debatiranju, ustvarjanju in konkretnih mentalnih akcijah brez šablonizacije ustaljenih norm,” pravi Nani Poljanec.

V KunsHausu objavljajo umetniška dela, zgodbe, fotografije, grafike, poezijo, plakate, razmišljujoče članke in podobno. Gre za neodvisno publikacijo, ki ni financirana z državnimi sredstvi in jo je nemogoče dobiti v trgovinah. Edina knjižnica na svetu, ki ima to publikacijo, je domača Knjižnica Rogaška Slatina. Pri ustvarjanju fanzina, katerega naklada je vedno 99 izvodov, sodeluje tudi sedem akademikov z najmanj sedemletnimi izkušnjami. 

Grupa KunstHaus je v Top Sekret Galeriji, ki so jo slovesno odprli lani aprila, v zadnjem letu organizirala znamenite koncerte in nastope na Školjki. Niso pozabili niti na kraljevski par Wilijam in Kejt, katerih poroko so proslavili ob izbranem meniju. Obiskali so kiparsko razstavo Borisa Baje v Trbovljah, razstavo Nikole Žigona v Piranu in demonstracije v Ljubljani, raziskovali pa so tudi resnično podzemlje Rogaške Slatine. Svoje ideje in akcije so promovirali v Beogradu, Opatiji, Mariboru …

V Grupi KunstHaus so odprti za nove sodelavce, in če želite biti tudi vi del tajne skupine KunstHaus ali pa bi radi bili med 99 izbranci, ki se lahko pohvalijo z novo številko KunstHausa, pišite na naslov: KunstHaus, Poštno ležeče, 3250 Rogaška Slatina.

Oglejte si še spodnji videoprispevek, kjer lahko poslušate kratek pogovor z Nanijem Poljancem o projektu KunstHaus. 

 
 
M. P.