Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrodelni koncert v Rogaški Slatini (foto, video)


V petek, 13. 4. 2012, je bil v Športni dvorani Janina dobrodelni koncert za Simona Vogrinca, del zbranega denarja pa je bil namenjen tudi šolskemu skladu I. OŠ Rogaška Slatina. Glavna organizatorja koncerta sta bila I. OŠ Rogaška Slatina in sorodniki Simona Vogrinca.

Zagotovo se spominjate konca oktobra 2012, ko je v slovenske medije prišla novica, da se je ob doskoku na minsko polje na območju Jahorine pri Sarajevu hudo poškodoval slovenski padalec. Simon Vogrinec je naletel na mino, ki je eksplodirala in ga pri tem huje poškodovala. Zaradi tako velike poškodbe so Simonu morali amputirati obe nogi. Konec marca tega leta je Simon že zapustil Univerzitetni rehabilitacijski center Soča z umetnimi nogami. Njegova želja je, da bi si lahko kupil nove nožne proteze. V ta namen so se v Športni dvorani Janina v Rogaški Slatini zbrali Simonovi sorodniki, ki so skupaj s I. OŠ Rogaška Slatina organizirali ta dobrodelni petkov koncert in izkupiček od kart ter prostovoljnih prispevkov namenili Simonu, del zbranega denarja pa je šel v šolski sklad I. OŠ Rogaška Slatina. Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarju, vsi, ki so pa na koncert prišli, so lahko v dobri družbi uživali polne tri ure.

Na odru so nastopili plesna skupina Briljantina iz I. OŠ Rogaška Slatina, mešani mladinski pevski zbor I. OŠ Rogaška Slatina, Crescendo, Rafael Zupanc – Raf, Pegazove muze, Okrogli muzikanti, Gemaj, Vitis, Harmonikarski orkester Simona Plemenitaša, Sandra Petek, Elizabeta Novak, Don Carleone, Slovenski zvoki, Barni band, Tamburaška skupina iz Rogatca z Anito Zore, Kvinšest, Aplavz, Jernej Dirnberk in Tone Kregar, Štrk z Natašo Janžek, Adam Bicskey s prijatelji.

Slatinčani so znova pokazali, da tudi med njimi v teh težkih recesijskih časih še živi solidarnost, predvsem pa to, da so pripravljeni pomagati sočloveku, čeprav ni njihov občan. S svojo prisotnostjo na prireditvi so utemeljili slogan večera: »Prijaznost darovanja ustvarja ljubezen.« V dvorani je bilo čutiti ogromno ljubezni, izrečenih je bilo veliko lepih misli in prav vse so bile namenjene Simonu. Simon se koncerta zaradi drugih obveznosti ni mogel udeležiti, je pa za poslušalce pripravil avdio sporočilo in se tako vsem iskreno zahvalil, da so prišli na koncert in mu tako omogočili stopničko višje pri nadaljnjih ciljih.

Simonu lahko še vedno pomagate z zbiranjem zamaškov in na spletni strani si lahko pogledate, na kakšne načine še lahko pomagate.

Za vas smo pripravili fotogalerijo (klik !!!) in dva video prispevka, in sicer v prvem venček zabavnih, v drugem pa venček narodno-zabavnih insertov.

 
 
f/t/v: J.C.