Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zvova več požarov; veter podrl daljnovod


  
Včeraj so imele enote zaščite in reševanja kar precej dela. Navajamo dogodke, ki jih je zaznala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.
 
Ob 12.54 je v naselju Tratna pri Grobelnem, občina Šentjur, prišlo do ponovnega požara v gozdu. Gasilci PGD Šentjur in Šentvid so požar pogasili.
 
Ob 13.16 je ob ulici Pot k ribniku v Rogatcu gorelo v gozdu. Ogenj, ki je ožgal okoli 500 kvadratnih metrov gozdne podrasti in nekaj dreves so pogasili gasilci PGD Rogatec. 
 
Ob 13.33 sta se na območju občine Šmarje pri Jelšah zaradi močnega vetra podrla dva električna drogova daljnovoda Šentvid. Brez električne energije je bilo 10 transformatorskih postaj. Ob 15.24 so vzdrževalci Elektra Celje odpravili okvaro.
 
Ob 18.08 je v Ratanski vasi v občini Rogaška Slatina prišlo do travniškega požara. Gasilci PGD Rogaška Slatina in Steklarna Rogaška so ogenj, ki je zajel približno 200 kvadratnih metrov travnate površine, omejili in pogasili. 
 

Dodano naknadno
 
Danes je ob 17.00 v stanovanju bloka na Ulici Kozjanskega odreda v Rogaški Slatini gorel hladilnik. Stanovalci so ogenj pogasili pred prihodom gasilcev in s tem preprečili širjenje požara. Gasilci PGD Rogaška Slatina so pregledali in prezračili prostore stanovanja. Materialna škoda še ni znana.