Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 14. 3. 2012


Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

11. 3. 2012 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Boču in sicer je voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča zaradi neprilagojene hitrosti. Pri tem se je ena oseba lažje telesno poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč. Policisti so vozniku izrekli globo.

Vozil pod vplivom alkohola in poskušal pobegniti

10. 3. 2012, v nočnem času, je policijska patrulja v Rogaški Slatini ustavljala voznika osebnega avtomobila. Ta se na znake policistov, da naj ustavi, ni zmenil, ampak je pospešeno odpeljal naprej. Policisti so se zapeljali za njim. Beg voznika z vozilom se je kmalu končal, saj je voznik zaradi neprimerne hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal z vozišča in se prevrnil. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola in mu je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče.

Pridržan zaradi vožnje pod vplivom alkohola

13. 3. 2012, v popoldanskem času, so policisti v okolici Rogaške Slatine ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik kaže znake alkoholiziranosti, zaradi česar so mu policisti odredili preizkus z alkotestom. Pri preizkusu je alkotest pokazal, da ima voznik 0,64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pd vplivom alkohola so policisti vozniku odredili pridržanje do streznitve, prav tako mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

Prijet storilec več kaznivih dejanj

V preteklem tednu so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali 24-letnika iz okolice Rogaške Slatine, za katerega obstaja utemeljen sum, da je storil več premoženjskih kaznivih dejanj, predvsem tatvin. Med drugim je osumljen tudi tatvin dveh osebnih avtomobilov, ki sta bila odtujena v Rogaški Slatini. Zadnjo tatvino vozila je storil dne 6. 3. 2011, v večernem času. Z odtujenim vozilom je storil še tatvino goriva na bencinskem servisu na območju Slovenske Bistrice, nato pa so ga še isti večer prijeli policisti. Policisti so osumljenemu odredili pridržanje po zakonu o kazenskem postopku in v tem času zbrali obvestila ter podali kazenske ovadbe zoper njega za 20 različnih kaznivih dejanj. 8. 3. 2011 so ga policisti privedli preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Celje, ki je zanj odredil pripor.

 

 

                                                           Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I