Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pogovor z minimoto prvakom Andražem Hriberškom


 
Med imeni uspešnih športnikov s Šentjurskega se vse pogosteje pojavlja Andraž Hriberšek iz Stopč, ki se udejstvuje v minimotu, ki je disciplina v okviru cestno-hitrostnih motorističnih dirk. Na prvi pomladni dan postal polnoleten, kmalu pa bo pričel s svojo sedmo tekmovalno sezono.

V prihajajoči sezoni, ki se bo pričela 28. aprila na Vranskem, bo na sporedu podvojeno število dirk, saj bosta vsakič organizirani dve zaporedni preizkušnji, na koncu pa bo štelo 10 najboljših rezultatov. Andraž si v prihodnosti želi močnejše konkurence, ki je dosegljiva v okviru mednarodnih tekmovanj, ki so precej dražja, prav tako pa si iz kategorije zračno hlajenih motorjev želi prestopiti v rang vodno hlajenih do 50 kubičnih centimetrov.

Andraž je član ljubljanskega AMD Orjaki, ki ga vodi Igor Trifoni, v klubu pa poskrbijo za vzdrževanje motorja, kar bi bil sicer enormen strošek. Med 12. in 15. aprilom bo Andraža moč videti na celjskem sejmišču, kjer bo s svojim klubom izvajal predstavitvene vožnje, ki se jih lahko brezplačno udeležijo tudi obiskovalci.

 

 


t/v: bR

 

*Na sliki pogled na Andraževo dirkanje; foto: osebni arhiv