Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Firer za Šmarje debitiral z golom, Mons Claudius nasul 8 golov Kozjanom


ziga vranicarPo 15. krogu Štajerske nogometne lige so člani NK Šmarje pri Jelšah znova sami na vrhu lestvice. V Limbušu so premagali Marles hiše, najbližji zasledovalci NK Tehnotim Pesnica pa so na domačem igrišču visoko izgubili proti Peci. S pomladanskim delom sezone so začeli tudi v Medobčinski članski ligi Golgeter. V lokalnem derbiju je Mons Claudius visoko premagal Kozje, Rogaška Crystal pa se je z Vojnikom razšla brez golov.

Štajerska liga

V prvem polčasu tekme med NK Marles hiše in NK Šmarje pri Jelšah ni bilo zadetkov. Šmarčani so prvič mrežo zatresli v 52. minuti. Na svoji pri tekmi v dresu Šmarja je zadel Ivan Firer. Prednost Šmarčanov je v 79. minuti podvojil Žiga Vraničar, ki je zabil že 14. gol sezone v ŠNL. Končni izid tekme je postavil Burim Asllanaj.

Marles hiše : Šmarje pri Jelšah 0:3 (0:0)
Firer (52′), Vraničar (79′), Asllanaj (86′)

Postava Šmarja: Pepelnak, Oparenović, Debelak, Mraz (od 49′ Čuček), Vraničar (od 87’Golež), Mauher, Jančič (od 74′ Asllanaj), Firer, Stiplošek, Neskić (od 81′ Čakš), Horjak (od 46′ Drofenik). Trener: Ibrahim Neskić

Člani DNŠ MU Šentjur minuli vikend niso igrali, ker je NK Krško B iztopilo iz lige. Na lestvici ŠNL imajo Šmarčani na prvem mestu 3 točke prednosti pred drugouvrščeno Pesnico, Šentjur je na 12. mestu. V 16. krogu Šentjur gosti Boč Poljčane, Šmarčani pa so prosti.

MČL

Mons Claudius si je v prvem polčasu tekme proti Kozjem zagotovil dva gola prednosti. Zadela sta Dušan Kitak in Blaž Kramberger. V drugih 45 minutah so Rogatčani povsem povozili nasprotnika in v mrežo vratarja Roka Zorenča pospravili pol ducata zadetkov. Trikrat je zadel Dejan Polajžer, po en gol pa so dodali Mario Špoljar, Primož Močnik in Boris Pungaršek.

Na tekmi med Rogaško Crystal in Vojnikom ni bilo zadetkov. Obe ekipi sta bili bolj aktivni pri nabiranju rumenih kartonov. Zaradi dveh ruenih opozoril sta bila pri Rogašk izključena Iztok Tadina in Dario Drofenik, pri gostih pa tekme ni končal Žiga Kompan.

Rogaška na prvenstveni razpredelnici s tekmo manj za eno točko zaostaja za Žalcem, Mons Claudius je na 4., Kozje a na 7. mestu.Prihodnjo soboto Rogaška gostuje v Kozjem, Mons Claudius pa v Radečah.

Mons Claudius : KNK Ekod Kozje 8:0 (2:0)
Kitak (31′), Kramberger (44′), Polajžer (54′, 69′, 86′), Špoljar (73′), Močnik (81′), Pungaršek (83′)
Izključen: Moškon (50′ – 2 RuK, Kozje)

Zapisnik

Rogaška Crystal : Vojnik 0:0
Izključeni: Tadina (75′ – 2 Ruk), Drofenik (82′  2 RuK, oba Rogaška); Kompan (89′ – 2 RuK, Vojnik)

Zapisnik

Rezultati in lestvica

* Na fotografiji je Žiga Vraničar, ki je v Limbušu zabil že 14. gol v prvenstvu

t: mK