Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert učencev glasbene šole ob materinskem dnevu (foto, video)


Da bi počastili materinski dan, so učenci Glasbene šole Rogaška Slatina pripravili koncert, ki je potekal v petek, 23. marca, v Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška. Pripravili so 22 glasbenih točk, publiko pa so najbolj navdušili Matija Drofenik (klavir), Patricija Kunstek (flavta), Izidor Tojnko (citre), Jan Čugalj (violina) in ansambel Glasbene šole Rogaška Slatina.

Po uvodnem nagovoru ravnateljice glasbene šole Tatjane Šolman so na oder prišli predšolski učenci, ki so nam z igranjem različnih inštrumentov pričarali brazilsko vzdušje in dokazali, da so lahko glasbeniki že pri tako rosnih letih. Predšolski učenci so zapeli tudi dve pesmi. Predstavila sta se pevski zbor glasbene šole in ansambel glasbene šole Rogaška Slatina. Starejši otroci so pripravili tudi individualne točke. Klavir so igrali Brigita Koritnik, Roberta Bataljak, Marcel Lorber, Urša Lojen in Matija Drofenik. Svoje znanje igranja na citre so pokazali Patricija Škorjanec, Aleksandra Kunstek in Izidor Tojnko. Na violino so igrali Manca Druškovič, Ana Fendre in Jan Čugalj, na flavto pa Ana Junger, Tajana Gobec in Patricija Kunstek. Da je tudi harmonika zanimiv inštrument, so z igranjem dokazali Evgen Tkalec, Luka Prah in Gregor Bevc. S klarinetom se je predstavila Rebeka Ribič, s saksofonom pa Andrej Belcer.

Z bučnim aplavzom je publika nagradila igranje Matije Drofenika, Patricije Kunstek, Izidorja Tojnka in ansambla glasbene šole Rogaška Slatina, ki so se morali vrniti na oder in se še enkrat pokloniti publiki. Še posebej pa je publiko navdušil Jan Čugalj, ki se je moral zaradi trajajočega ploskanja publiki pokloniti kar dvakrat. S tem koncertom so učenci zagotovo polepšali dan vsem materam.

Če se koncerta niste mogli udeležiti ali bi radi znova začutili vzdušje petkovega glasbenega večera, si oglejte spodnji videoposnetek, v katerem so na voljo odlomki glasbenih točk. Pripravili smo vam tudi fotogalerijo (klik!), kjer si lahko ogledate vse nastopajoče. 

 
t/f/v: Melita Perkovič