Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 15. 2. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 7. do 13. 2. 2012  na naši policijski postaji.
1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 11
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 39
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 1

SNEG POVZROČAL NEVŠČEČNOSTI
V jutranjih urah dne 7. 2. je voznik, ki je vozil po avtocesti proti Celju zaradi neprilagojene hitrosti glede na sneg na vozišču izgubil oblast nad vozilom, tako da ga je zaneslo v obcestni jarek. K sreči ni trčil še v kakšno drugo vozilo in se ni poškodoval. Zaradi prehitre vožnje mu je bil plačilni nalog za plačilo globe.

Prav tako se je na avtocesti istega dne pripetila prometna nesreča, ko je voznik tovornega vozila s pripeto cisterno vozil iz smeri Tepanja proti Celju. Vozil je z neprilagojeno hitrostjo glede na sneg na vozišču, kar je imelo za posledico, da je izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je pričelo zanašati levo in desno po cestišču, tako da je poškodoval varovalne ograje in je del potisnil tudi na drugo stran vozišča, kjer sta v oviro trčila voznika osebnih avtomobilov, ki sta v tem trenutku vozila proti Tepanju. Voznik tovornega vozila se je hudo telesno poškodoval, vsi trije vozniki osebnih vozil in sopotnica v enem izmed njih pa so utrpeli lahke telesne poškodbe. Promet na avtocesti je bil zaradi tega oviran oziroma zaprt do 11. ure. Tujcu bo izdan plačilni nalog za plačilo globe, prav tako pa tudi pravni osebi, saj tovorno vozilo ni bilo tehnično brezhibno.

PADEL Z MOTORNIMI SANMI
Dne 8. 2. smo bili obveščeni o nesreči, ki se je pripetila pri vožnji z motornimi sanmi. Ugotovljeno je bilo, da se je voznik z motornimi sanmi vozil v naravnem okolju in pri tem pri skoku padel in si poškodoval noge. Voznik je bil prepeljan v bolnico Celje, kjer je bil oskrbljen. Čaka pa ga še plačilni nalog zaradi vožnje v naravnem okolju.

ODTUJIL PLINSKE JEKLENKE
Neznani nepridiprav je v noči na 10. 2. obiskal trgovino Kmetijske zadruge Šentjur v Gorici pri Slivnici in iz ograjenega skladišča odtujil 15 plinskih jeklenk. Kdo je novi lastnik jeklenk policisti še poizvedujemo.

KAMENJE NA ŽELEZNIŠKIH TIRIH
Dne 11. 2. smo bili obveščeni, da je neznanec v Šentjurju na železniške tire nastavil kamenje in nanj sneg. Na oviro je na pripeljal hitri vlak. Sreča v nesreči je bila ta, da je nastala le materialna škoda na vlaku, posledice pa bi lahko bile še hujše. Policisti za storilcem, ki se očitno ne zaveda svojega dejanja, poizvedujejo in ga bodo kazensko ovadili na sodišče zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar 

Pomočnik komandirja PP