Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Več ponudnikov izkazalo interes za nakup delnic Steklarne Rogaška


Minuli petek se je iztekla prva od štirih faz prodaje delnic Steklarne Rogaška. Družba KPMG, ki vodi postopek, je po podatkih STA prejela več izraženih interesov potencialnih ponudnikov, ki jih pa direktorica KPMG Nevenka Križar ne želi razkriti. Ponudniki kažejo interes za nakup deleža Metropolitane, ki je konec lanskega leta objavila poziv za javno zbiranje pisnih ponudb za nakup 19.338.697 oziroma 89,531 odstotka vseh izdanih delnic družbe Steklarna Rogaška.

Po besedah direktorice Križarjeve se skrbni pregled poslovanja Steklarne Rogaška še ni začel, v kolikor bo v naslednjih fazah postopka prodaje potrebno, pa bo opravljen v skladu z določbami ustreznih zakonov. Druga faza prodaje bo trajala od 7. februarja do 17. marca, končala se bo z oddajo nezavezujočih ponudb. V tretji fazi bodo k sodelovanju povabljeni ponudniki, ki bodo posredovali najzanimivejše ne-zavezujoče ponudbe in jih bo prodajalec ocenil kot primerne ter izvedljive. Zadnja, četrta faza, se bo začela z odpiranjem in pregledom zavezujočih ponudb. Opravljeni bodo tudi razgovori ter pogajanja za oblikovanje prodajne pogodbe in določitev končne cene. V kolikor bo prodajalec ocenil za potrebno, se lahko opravi tudi dražba.

Za nakup Steklarne Rogaška naj bi se po poročanju Dela že dlje časa zanimala irska družba Waterford, ki je sicer v ameriški lasti. Po neuradnih informacijah naj bi bila za to družbo nakupna cena v višini 20 milijonov evrov (za Steklarno Rogaška) previsoka. Zato naj bi pred kratkim kupili steklarno na Poljskem, za nekaj odstotkov pa naj bi zmanjšali svoja naročila pri rogaških steklarjih. Steklarna Rogaška naj bi lani ustvarila nekaj več kot 36 milijonov evrov prihodkov in več 100.000 evrov dobička.

Vir: Delo in STA