Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 11. 1. 2012


ZASEŽENO VOZILO  

03.01.2012 so policisti pri kontroli cestnega prometa v Kozjem ustavili voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bil ugotovljeno, da je voznik vozil brez vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika je bil na okrajno sodišče podan obdolžilni predlog, kjer bodo odločali, ali vozniku vrnejo vozilo, ali bo odpeljan v uničenje.

VLOMA  

02.01.2012 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Bistrici ob Sotli. Pri ogledu kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec skozi okno vlomil v objekt, ga razmetal, odnesel pa ni ničesar. Neznanc je s tem povzročil za 50 EUR škode. Policija za storilcem še poizveduje.

Prav tako so bili policisti 03.01.2012 obveščeni o vlomu v leseno brunarico v Krtincah. Storilec je iz notranjosti odtujil nekaj vrtnega orodja, dve vrtni kosilnici in cirkularno žago. Lastnika je s tem oškodoval za 700 EUR. Policisti so z dobrim načrtovanjem svojih aktivnosti in vztrajnostjo naslednji dan zjutraj v bližini ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je v vozilu prevažal zgoraj odtujene predmete. Predmeti so bili zaseženi in bodo vrnjeni lastniku. Storilec pa je bil pridržan in bo zoper njega podana kazenska ovadba na tožilstvo.

PROMETNA NEZGODA

02.01.2012 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v Spodnjem Tinskem. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je prometno nezgodo povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in se z vozilom prevrnila. Voznica je pri tem utrpela lahko telesno poškodbo v predelu nosu. Zaradi poškodbe je bila napotena na slikanje v Splošno bolinišnico Celje, zaradi povzročitve prometne nesreče pa ji je bil izdan plačilni nalog.

 

 

                                                                                                                               Iztok PINTER
                                                                                                                                             KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                                                                                                    Višji policijski inšpektor II