Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 4. 1. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 27. 12. 2011 do 2. 1. 2012  na naši policijski postaji.
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 0
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP- 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 6
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 75
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

GROZIL MU JE S PRETEPOM
Popoldan dne 29. 12. 2011 je prišlo do spora med dvema znancema v gostinskem lokalu v okolici Šentjurja. Prvi bi naj drugemu posodil orodje, slednji pa mu je namesto vračila orodja pričel groziti s pretepom. Slednji si je prislužil plačilni nalog za plačilo globe zaradi kršitve javnega reda in miru.

RAZBIL ŠIPO NA VOZILU
Neznanec je očitno iz objestnosti istega dne razbil šipo na voznikovih vratih vozila parkiranega na izvozu AC Dramlje. Lastnici je s tem povzročil za okoli 150 € škode. O kaznivem dejanju bomo obvestili tožilstvo v Celju.

PREJEL GROZIILNO PISMO
Zvečer še istega dne je na policijsko postajo prišel občan iz okolice Ponikve in povedal, da je prejel grozilno pismo. Neznanec mu je v pismu grozil, predvsem zaradi njegovega javnega udejstvovanja. Policisti zbiramo obvestila za pošiljateljem in bo zoper njega podala kazensko ovadbo na tožilstvo v Celju.

TATVINA VODNE ČRPALKE
Dne 30. 12. 2011 smo bili obveščeni, da je do sedaj še neznani storilec v okolici Dramelj odtujil vodno črpalko, katero je imel lastnik v rezervoarju za vodo. Kdo bo pretakal vodo, policisti še ugotavljamo.

NI SE LEPO VEDEL
Istega dne smo bili policisti obveščeni o neprimernem vedenju gosta v enem izmed šentjurskih gostinskih lokalov. Policisti smo na kraju ugotovili, da je bil možakar po kar veliko popitih tekočinah še vedno žejen. Ker ni bil postrežen z alkoholnimi pijačami, je svojo jezo stresal na gostinsko osebje. Za vedenje si je prislužil plačilni nalog za plačilo globe.

VLOMIL V LOVSKO KOČO
Do sedaj še neznani storilec je v času med 30. in 31. 12. 2011 vlomil v lovsko kočo na Blagovni. Iz notranjosti objekta je odtujil in si protipravno prilastil kosilnice, kotno brusilko in nekaj kozarcev. Kdo je storilec, policisti še poizvedujemo.

PREGRETA BLAZINA
Dne 31. 12. 2011 smo bili policisti obveščeni, da se je v spalnici v stanovanjski hiši v Šentjurju vžgala blazina. Da ne bo kakšne pomote, smo policisti zbrali obvestila in ugotovili, da je prišlo do napake in kratkega stika na električni blazini. Lastnik blazine je zaradi tega dobil manjše opekline po nogah .

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar 
Pomočnik komandirja PP