Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 11. 1. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 3. do 9. 1. 2012  na naši policijski postaji.
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 40
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

PN S POBEGOM NA KMETIJSKI ŠOLI
Dne 3. 1. se je pri Šolskem centru Šentjur pripetila prometne nesreča, kjer je povzročitelj sivega vozila s kraja pobegnil. Policisti ga še iščejo.

POSTOPEK S TUJCEM NA AVTOCESTI
Delavci SENDM so 3. 1. na počivališču Zima kontrolirali državljana Maroka, ki ni imel ustreznih dokumentov za vstop v RS. Izrečena mu je bila globa ter napoten v Italijo, kjer biva.

V TELOVADNICI VRGEL PIROTEHNIČNO SREDSTVO
Dijak Šolskega centra Šentjur je zjutraj, 4. 1., v telovadnici OŠ Hruševec Šentjur vrgel pirotehnično sredstvo. Z objestnežem so policisti opravili razgovor, zagovarjal pa se bo pri sodniku za prekrške.

DOMA KRŠIL JAVNI RED IN MIR
Policisti so bili zvečer, 5. 1., obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru v okolici Prevorja. Pijani kršitelj je svojo jezo besedno stresal na domače. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
V kraju Gorica pri Slivnici je bil 5. 1. zaradi vijuganja po cesti kontroliran voznik osebnega avtomobila. Po opravljenem alkotestu, katerega rezultat je pokazal 0,73 mg/l, je voznik noč prebil v prostorih za pridržanje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom za prekrške.

IZREKLI PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
V večernih urah, 6. 1., so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnih prostorih v kraju Loka pri Žusmu. Pri intervenciji je bilo ugotovljeno, da kršitelj že dalj časa izvaja psihično in fizično nasilje nad svojo ženo. Na kraju so mu policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper nasilneža pa bodo podali tudi kazensko ovadbo na sodišče zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
V popoldanskem času, 7. 1., je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Trnovcu. Neznanec je odtujil denar in nekaj zlatnine. Policisti so na kraju našli sledi, ki jih je pustil storilec. Ob izsleditvi bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

IZ ODKLENJENE STANOVANJSKE HIŠE SO MU ODTUJILI DENARNICO
V dopoldanskem času je občan obvestil policijsko postajo, da mu je neznanec iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil denarnico, v kateri je imel 70 EUR denarja. Policisti storilca še iščejo.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
V večernem času, 8. 1., je občanka obvestila policiste, da neznanci skušajo vlomiti v stanovanjsko hišo v Šentjurju. Storilcem ni uspelo vlomiti v stanovanjsko hišo in so se razbežali ob prihodu policistov na kraj. Ob izsleditvi bo zoper njih podana kazenska ovadba.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA
Dne 9. 1. so policisti PP Šentjur kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Alkotest je po opravljenem preizkusu pokazal rezultat 0,85 mg/l. Ker se preizkušenec ni strinjal z rezultatom preizkusa, mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, kar pa je voznika razjezilo in je hotel jezo stresti na policiste, zaradi česar so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP