Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski gasilci prejeli opremo požarnega sklada in Civilne zaščite


Sodelovanje med Občino Šmarje pri Jelšah in sedmimi prostovoljnimi gasilskimi društvi, ki opravljajo javno gasilsko službo na območju občine, je že dolga leta na visokem nivoju. Ob številnih sredstvih, ki jih Občina za gasilstvo namenja direktno iz lastnih virov, gasilcem pri zagotavljanju potrebne opreme pomaga tudi na druge načine.

Eden izmed njih je nakup opreme iz sredstev požarnega sklada, kjer poseben odbor, sestavljen iz predstavnikov občine, gasilcev in zavarovalnice, vsako leto doreče opremo, ki bi jo bilo najbolj smiselno zagotoviti. Oprema gre nato v uporabo gasilskim društvom.

V letu 2011 se je tako odbor za razpolaganje s sredstvi požarnega sklada odločil, da vsem gasilskim društvom v občini zagotovi kvalitetne izpihovalce dima, obenem pa še nekaj gasilskih delovnih oblek in druge osebne opreme.

Opremo so župan in predstavniki odbora gasilcem v uporabo izročili minuli ponedeljek v gasilskem domu Šmarje pri Jelšah.

Prav tako pa je v šmarski občini že nekajletna praksa, da se pri opremljanju gasilskih enot pomaga tudi z opremo Civilne zaščite. Vsako leto se tako društvu, ki ga določi občinsko gasilsko poveljstvo, prioritetno pomaga s tehnično opremo, ki gre na posojo in v uporabo gasilcem.

V letu 2011 je štab Civilne zaščite Občine Šmarje pri Jelšah z motorno rezalko, orodjem za reševanje, vrtalnim kladivom in še nekatero manjšo opremo, pomagal opremiti novo gasilsko vozilo PGD Zibika. V vse gasilske domove pa so za potrebe intervencij ob neurjih in drugih nesrečah namestili zaščitno folijo, na posebnem, za ta namen izdelanem stojalu.