Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Terme uspešnejše od Hrastnika; Slatinčani tesno uspešni; Šentjur pokleknil v Šoštanju; Mihevcu pokal v Angliji


  

Košarkarji Term Olimia so v 2. SKL sinoči odigrali srečanje 16. kola in ugnali zasavski Hrastnik s 13 točkami razlike. Dvoštevilčni točkovni učinek je uspel kar petim igralcem: Robert Abramovič 21, Boštjan Trupaj 17, Andrej Maček 13 (10 skokov), Janoš Hunski 11, Beno Pungartnik 10.

KK Terme Olimia Podčetrtek : KK Hrastnik 84:71

Sredi tedna je bil tudi žreb zaključnega turnirja Pokala Spar, ki bo sredi februarja v Brežicah. Šentjur se bo za preboj v polfinale pomeril s Krko.

Dodano naknadno

V Ligi Telemach je Rogaška Crystal doma stežka ugnala skromno škofjeloško vrsto, Šentjurčani pa so bili v Šoštanju konkurenčni do 32. minute.

KK Rogaška Crystal : KK LTH Castings Mercator 57:55; Tomić 16, Smajlović 11, Šoškić 10, …

Poročanje KK Rogaška Crystal

Tihomir Tabak, trener Rogaške Crystala: “Mi smo dve točki v glavah očitno vknjižili že pred tekmo, a to tako v košarki ne gre, kar smo videli tudi na tokratnem srečanju. Upam, da je bilo to zadnje opozorilo in, da bomo že na naslednji tekmi bolj resni in, da bomo odigrali bistveno bolje.”

KK Elektra Šoštanj : KK Šentjur 84:75; Nelson 25 (indeks 33 – MVP kola), Ferme 11, Pelc 10, …

Poročanje KK Šentjur

Damjan Novaković, trener Šentjurja: “Lokalni derbi sta tokrat odločila skok in met za tri točke in glede na te dva dejavnika, v katerih smo bili zelo slabi, smo neverjetno dolgo ostali v igri za uspeh. Naše upe je dokončno pokopal Tadej Horvat z osmimi zaporednimi točkami v zadnji četrtini in tako povedel Elektro do zaslužene zmage.” 

 

V petek, 3. 2., Rogaška Crystal gostuje pri Slovanu, Šentjur pa v soboto, 4. 2., gosti Hopse.

 

1. ŽSKL

 
ŽKK Ježica : ŽKK Rogaška 71:65; Svetič 23, Lesjak 11, …
 
Dejan Rodić, trener Rogaške: “Dobra realizacija metov in skok v napadu Ježice sta nas v prvem polčasu stala zmage. V prvih treh četrtinah smo sami nervozno zaključevali naše napade. V zadnjih desetih minutah smo naposled le ujeli pravo našo igro, a je bilo žal že prepozno. 
 
 

Liga brez meja

 
ROGATEC – PETRIJANEC 77-91
IVANČICA – VINICA 65-41
ZABOK PARK – ŠMARJE 87-69
ROGAŠKA – ŠENTJUR 2000 
 
 
 
Dodano naknadno
 
Iz Londona prihaja razveseljiva vest, da sta Dejan Mihevc in Ožbej Stane postala angleška pokalna prvaka.
 
 
 
*Na sliki prizor iz Šoštanja; foto: bR