Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Slatinčani leto pričeli z zmago; uresničena napoved Petra Lapornika


  
Tihomir Tabak je v Ligi Telemach vknjižil prvo prvenstveno zmago, saj je Rogaška Crystal v Ljubljani ugnala zadnjeuvrščene Parklje. Slatinčani so v Savljah nastopili brez Alena Blesića, ki je v začetku tedna zmagal v zabijanju na prireditvi All Stars, a kasneje zapustil ekipo.
 
Šentjurčani bodo na parket stopili šele v petek, 13. januarja, tekmovalni premor pa so izrabili za pripravljalni tekmi z Grosupljim in hrvaškim prvoligašem iz Križevcev.
 
 
 
Šentjurčan v dresu Zlatoroga, Luka Lapornik, je v okviru lige ABA z Laščani gostoval pri telavivskem Maccabiju in s tem uresničil napoved, ki jo je njegov oče nekoliko za šalo izrekel pred izrekel poldrugim desetletjem, ko je šentjurski košarki napovedoval uvrstitev v prvo ligo, zmago z Olimpijo in gostovanje pri znamenitem izraelskem klubu.  
 

 
Liga Telemach – 11. kolo  
 
 
 
 
Poročanje KK Rogaška Crystal

Tihomir Tabak, trener Rogaške Crystala (vir: KZS): “Tako, kot smo pričakovali, je bila tekma zelo težka, a smo naredili svoj posel in odnesli novi dve točki. Imeli smo nekaj dobrih minut in nekaj slabih, ki jih moramo pred naslednjo tekmo popraviti ter poskušati proti Hopsom potrditi to zmago.”

Šentjurčani so tekmo z Laščani odigrali 20. decembra in na domačem parketu izgubili 86:94.

 
 
 
Lestvica (Šentjur je 4., Rogaška pa 6. izmed 10 ekip) 
 
Prihodnji tekmi:
KD Geoplin Slovan : KK Šentjur – petek, 13. 1., ob 18.30
KK Rogaška Crystal : KD Hopsi Polzela – sobota, 14. 1., ob 19.00
 
 

1. ŽSKL – 11. kolo  

 
 
 
Dejan Rodić, trener Rogaške (KZS): “Čestitam ekipi Grosuplja za zasluženo zmago. Sami smo igrali po sistemu toplo hladno, glede na končni rezultat pa se vidi, da smo imeli več slabih trenutkov. Kljub vsemu sem vesel dobre igre naše mladinke Barbare Volarič, ki napreduje iz tekme v tekmo.”
Lestvica (ŽKK Rogaška je 8. izmed 10 ekip)

Prihodnja tekma: ŽKK Rogaška : ŽKD Ilirija – sobota, 21. 1., ob 16.30

 
 

2. SKL

Ta konec tedna ni bilo tekem. 
 
Lestvica (KK Terme Olimia je po 8.-9. izmed 14 ekip) 

Prihodnja tekma: KK Šenčur GGD : KK Terme Olimia Podčetrtek, četrtek, 12. 1., ob 20.00

 
 

4. SKL vzhod

Ta konec tedna ni bilo tekem.

Lestvica (ŠRK Koši je 3.-4. izmed 8 ekip) 

Prihodnja tekma: KK Ptuj : ŠRK Koši Šentjur – sobota, 21. 1., ob 20.00

 
 

Liga brez meja

Ta konec tedna ni bilo tekem. 

Lestvica 

  
 
*Na sliki, ki je krasila Maccabijevo poročilo s tekme, Luka Lapornik, ki je v Nokia Areni Dosegel 9 točk in srečanje atraktivno zaključil z zabijanjem, ter kapetan grške reprezentance Theodoris Papaloukas; foto: Maccabi. Povezava k poročilu s tekme v angleškem jeziku (+video).
 
 
 
Dodano naknadno 
 
Nejc Strnad je KK Rogaška Crystal prešel k Zlatorogu, kjer je nazadnje igral pred poldrugim letom. To je poleg odhoda Domna Ambroža že drugi igralec, ki je v kratkem času zapustil klub.
 
 
 
 
Po 11. kolu Lige Telemach je v Šentjur že petič odromal naslov najkoristnejšega igralca, ki ga je drugič doslej osvojil Travis Nelson.