Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jelša Orchestra koncertirala v Rogaški Slatini


Big band Šmarje pri Jelšah se je 28. decembra  2011 pod umetniškim imenom Jelša Orchestra
predstavil v Kulturnem centru v Rogaški Slatini.

 

 

 

 

 

Kot je povedal moderatorka večera in saksofonistka Monika Čakš, so se pod tem imenom želeli predstaviti, ker jih v letu 2012 čaka
pomembna odločitev o tem, kako se bo orkester imenoval v prihodnje. Ali bodo nadaljevali pot, ki
jo je pred leti začel ustanovitelj Big Banda g. Adam Bicskey in jo uspešno nadaljuje njegova hči Kaja Bicskey ali pa se bodo pod istim sestavom preimenovali v Jelša Orchestra.

Big Band Šmarje oziroma bolje rečeno Jelša Orchestra so, kot so obljubili že na božično – novoletnem koncertu v Šmarju, koncert ponovili še v Rogaški Slatini. Osrednji gost večera je bil tudi tokrat g. Edvin Fliser, ki je ob spremljavi Jelša Orchestra predstavil svoje zimzelene uspešnice, kot so Tam, kjer sem doma, Solza, ki je ne prodam, Leti, leti lastovka, Muoja Pepka, Dežela Štajerska ter Še eno rundo daj točajka … Koncert pa so pevsko obogatili še g. Boris Pokorn, član znamenitega ansambla Štajerskih 7 ter člana Jelša Orchestra Kaja Humski (pevka) in Žiga Šraml (kitarist).

Kljub različnim prireditvam ob istem terminu v Rogaški Slatini je bil koncert dobro obiskan. Obiskovalci so jih sprejeli z navdušenjem in po končani dodatni točki še niso želeli zapustiti dvorane.

T/F: Dejan Hribernik