Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

9. 1.: V novem domu upokojencev v Šentjurju bo 40 delovnih mest


Na gradbišču šentjurskega doma upokojencev je bilo mogoče za praznike videti smreko. Z njo so po gradbeniški navadi opozorili na doseženo najvišjo točko objekta. Približno ena tretjina doma je že pod streho.

Pred prazniki so na gradbišču z delom začasno prenehali, nadaljevati pa nameravajo z lepšim vremenom. Gradbeniki sicer opravljajo delo po planu, čeprav so poleti nekoliko zamujali, kar pa jim je uspelo jeseni nadoknaditi. Pri vsem skupaj številne občane zanima kdaj bo objekt vseljiv, saj je trenutno (po osemnajstih domovih) po vsej Sloveniji približno 160 Šentjurčanov.

Iz šentjurske občine bi trenutno moralo nujno v dom 20 občanov, številni oskrbovanci pa si zelo želijo preživeti preostanek življenja v domačem kraju, med domačimi ljudmi. V Šentjurju računajo na njihovo vrnitev, saj bi tako bilo v drugih domovih več prostora. Največ občanov šentjurske občine biva trenutno v domovih v Šmarju pri Jelšah, v Celju ter v Poljčanah. V novem šentjurskem domu bo prostora za približno 160 oskrbovancev. Za bodoče oskrbovance, ki so bolj pri denarju, je zanimiv podatek, da bo v podstrešne delu mogoče kupiti garsonjere ali enosobna stanovanja.

V občinski stavbi opozarjajo, da je dokončanje novega objekta odvisno od dinamike nakazovanja potrebnih sredstev, ki jih prejemajo s strani države. Za naložbo prispeva 80 odstotkov sredstev država, preostalih 20 odstotkov domača občina. Okvirna vrednost šentjurske naložbe je 480 milijonov tolarjev, pri čemer niso všteta sredstva občine za pred leti kupljeno zemljišče, njegovo komunalno opremljenost ter projekte. Občina pa obenem investira denar tudi v čistilno napravo za potrebe doma ter nastajajoče nove soseske.

V občinskem vodstvu računajo, da bo objekt končan prihodnje leto, leta 1998. V kraju s hudo brezposelnostjo pa se že veselijo tudi približno štiridesetih novih delovnih mest za bodoče domsko osebje.

Novi tednik, 9. 1. 1997