Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

16. 1.: Kozjansko brez avtobusov?


Po decembrski ukinitvi sobotnih in nedeljskih avtobusnih povezav med središčem regije in osrčjem Kozjanskega so v marsikaterem kraju nezadovoljni. Gre za Izletnikove povezave s Planino, z Loko pri Žusmu ter Spodnjim Tinskim, s Kalobjem ter z Virštanjem (skozi Prevorje).

V ponedeljek je tako prišlo do pogovora med direktorico celjskega Izletnika Ano Jovanovič in šentjurskim županom Jurijem Malovrhom. Pogovarjala sta se o reševanju položaja, pri čemer je z Izletnikove strani slišati o nerenta-bilnosti prog, ki jih je ob sobo

tah in nedeljah uporabljalo premalo potnikov. Iz Izletnika naj bi šentjurskemu občinskemu svetu v najkrajšem času poslali njihove analize o rentabilnosti omenjenih prog ter predloge rešitev. Kot je slišati, naj bi šentjurska občina omenjene nerentabilne proge sofinancirala, o tem pa bi morali odločiti njihovi svetniki.

V Izletniku trdijo, da že več let ne pokrijejo niti stroškov goriva. Omenjajo tudi nerentabilnost avtobusnih povezav ob delavnikih, po 22. uri-iz Celja. Zaradi številnih delavcev, ki so v velikih podjetjih v središču regije izgubili delo, je v teh avtobusih vse manj potnikov.

Novi tednik, 16. 1. 1997