Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan Podčetrtka Peter Misja se je srečal s starejšimi občani (video)


Minuli konec tedna se je župan Podčetrtka Peter Misja v Večnamenski športni dvorani v Podčetrtku že drugič zapored srečal s starejšimi občani. Prednovoletno srečanje je dokaz, da v občini Podčetrtek ne pozabljajo na starostnike, ki so žal ponekod vse preveč odrinjeni na rob družbenega dogajanja. Prireditev je vodil ravnatelj OŠ Podčetrtek Darko Pepevnik.

Kar okoli 200 starejših občanov se je minuli petek dopoldne zbralo na srečanju z županom, da bi se skupaj ozrli nazaj in strnili dogajanje minulega leta. Po uvodnem pozdravu Darka Pepevnika je župan Peter Misja poudaril, da je vesel, ker so se starostniki zbrali v tolikšnem številu: “Mislim, da je zelo pomembno, da se vas je udeležilo tako veliko število, saj tako tudi v občinski upravi čutimo, da se je zadeva dobro prijela.” Omenil je tudi ureditev doma starejših, kar je eden izmed načrtov v bližnji prihodnosti. Mimogrede je omenil, da sta bili Večnamenska športna dvorana Podčetrtek in Vellness Orhidelia nominirana med 26 najlepših športnih arhitektur na svetu, dvorana je dobila srebrno priznanje. Na koncu je vsem zaželel lepe praznike, zdravja in družinskega razumevanja ter jih povabil na srečanje tudi v prihodnjem letu.

Za županom je na oder stopila Mimica Kidrič, predsednica Zveze društev upokojencev Kozjansko: “Najprej se seveda zahvaljujem županu občine Podčetrtek, ki dano obljubo drži in nas že drugo leto vabi na to predpraznično srečanje” in dodala “zelo sem srečna, ker je občina Podčetrtek med najlepšimi občinami v Sloveniji, je občina, ki se izjemno hitro razvija…”. Za slednje gredo zasluge predvsem sposobnemu in iznajdljivemu županu Petru Misji, ki po njenih besedah ve, kako se pride do denarja predvsem iz naslova evropskih nepovratnih sredstev. O slednjem je končala z mislijo, ki jo je nekdo nekoč zapisal: “Kdor hoče hoditi sam, mora hoditi hitro. Kdor hoče priti daleč, mora hoditi v družbi.” Vse prisotne je pozvala, naj hodijo z roko v roki tudi v letu 2012 in jim zaželela vesele božične praznike in srečno novo leto.

Pester kulturni program so oblikovalo osnovnošolci in otroci iz vrtca Podčetrtek

Prisotne je pozdravil tudi predsednik Društva upokojencev Podčetrtek, ki je županu predal simbolično darilo, se zahvalil za organizacijo dogodka in vsem zaželel mirne in vesele prihajajoče praznike. Darko Pepevnik je na koncu prebral nekaj statističnih podatkov v zvezi z povprečno življenjsko dobo ljudi v Sloveniji in v Podčetrtku. Predvsem so zanimivi podatki v zvezi s Podčetrtkom, saj naj bi bila povprečna starost žensk od 42 do 42,9 let, moških pa od 39 do 39,9 let. V občini, v kateri živi približno 3200 ljudi, je približno 1600 žensk in prav toliko moških. Po statističnih podatkih pa je prisotnim podelil nekaj nasvetov kako si podaljšati življenje. 

Kulturni program si je z zanimanjem ogledal tudi župan občine Podčetrtek
Kulturni program si je z zanimanjem ogledal tudi župan občine Podčetrtek

Med pozdravi in nagovori so za kulturni spored poskrbeli otroci iz vrtca Podčetrtek in OŠ Podčetrtek, ki so poleg petja za starejše občane pripravili tudi igro. Zadnjo pesem “Želimo vam srečen božič” so zapeli skupaj, kar si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Otroci OŠ Podčetrtek in vrtca Podčetrtek so skupaj zapeli zadnjo pesem

Po končanem uradnem delu so starejši občani skupaj z županom pojedli kosilo ter se še malce zadržali in pokramljali o aktualnih in drugih dogodkih.

 
v/t/f: Egon Horvat