Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan občine Rogaška Slatina slavnostno prižgal 7.560 energetsko varčnih lučk (foto)


Župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič je v sklopu prireditve “Rogaška Slatina, urejena in gostoljubna”, pred dnevi svečano prižgal 7.560 energetsko varčnih lučk na enem izmed največje okrašenih dreves v Sloveniji. Gre za močvirsko cipreso na Pegazovi ploščadi, ki šteje že preko 100 let.
Slovesnost je potekala v sklopu pridobljenega priznanja “Najlepše urejen zdraviliški kraj 2011”, ki ga je Rogaška Slatina prejela v akciji Turistične zveze Slovenije “Moja dežela lepa in gostoljubna.”
Ob priložnostnem kulturno-zabavnem programu, medenjakih in kuhanem vinu, se je župan zahvalil vsem, ki si prizadevajo za dvig kvalitete bivanja in ponudbe.
V nagovoru je poudaril, da je letos Rogaška Slatina skozi organizacijo velikih mednarodnih prireditev izkazala gostoljubje in pestrost ponudbe domači in tuji javnosti. Mednje sodijoEntente Florale, Evropsko  balinarsko prvenstvo za članice in Evropsko klubsko šahovsko prvenstvo, kar smo spremljali tudi na kozjansko.info. Največje zasluge h kvalitetni urejenosti zdraviliškega kraja pa je prinesla prenova centralnega zdraviliškega parka.
Kulturno-zabavni program  so popestrili Ana Ferme, Vokalna skupina Vitis in ansambel KvinŠest. Slovesnost je povezoval rojak Tony Carter.
Poleg kulturno-zabavnega programa, so si prisotni preko projekcije ogledali niz prireditev, ki so zaznamovale letošnje leto v Rogaški Slatini.
Občinski možje iz leve proti desni: Anton Plevčak občinski svetnik, Marjan Čuješ tajnik občine, mag. Branko Kidrič župan in Boris Führer podžupan.
Praznična razsvetljava na vhodu sprehajalne poti, ki povezuje Pegazovo in Evropsko ploščad.
Občina Rogaška Slatin je skozi vsa leta okraševala mesto z energetsko varčno razsvetljavo. Letos je le dodala nekoliko novosti in izboljšav. Svetlobni motivi so nameščeni na 7,2 km cest, ulic, sprehajalnih poti in trgov.
Na krožiščih so vodomete zamenjali raznoliki svetlobni vrelci in drugi motivi, na mestni promenadi pa so zasvetili številni ledeni šopki. Okrašena sta tudi občinska stavba in Kulturni center, kjer bo v prednovoletnem času potekalo več prireditev. Ravno tako je na Evropski ploščadi okrašenih osem parkovnih dreves, kjer se že odvijajo različne prireditve.
Na več kot 100 let stari močvirski cipresi je nameščenih 66 kosov svetlobnih verig v skupni dolžini 1.320 metrov. Vrh drevesa na višini 31 metrov sveti zvezda vidna iz vseh delov mesta.
t/f Polona Bercko