Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznično rajanje plesne šole Rolly Rogaška Slatina (foto)


Plesalci plesne šole Rolly Rogaška Slatina so v petek 23. decembra v dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina s plesom predstavili, kaj vse so počeli v letošnjem letu. Njihov največji uspeh je osvojitev naslova evropskih prvakov v kategoriji produkcije v street dance disciplinah, ki je prejšnji teden potekalo v Veliki Gorici na Hrvaškem.
 
Na začetku je vse prisotne pozdravi Branko Padjan, predsednik plesne šole Rolly in izrazil zadovoljstvo, da so si rezultate njihovega celoletnega dela prišli ogledat ljubitelji plesa v tako velikem številu. Zahvalil se je tudi mag. Branko Kidriču, županu občine Rogaška Slatina, ker jim vsako leto omogoči brezplačno uporabo dvorane v Kulturnem centru. 
 
Potem se je začel plesni schow z nastopom najmlajše skupine “Vrtec potoček”. Nadaljevala je najstarejša skupina pripravnica, ki je v živo prikazala kako pri njih izgledajo plesi treninga. Zatem sta svoje plesno znanje pokazala Aljaž in Kristina učenca Damirja Halužana in Anne Mashchyts. Za njima se je plesal Jazz in nato schow dance & hip hop. Sledil je ples v paru Davorja in Špele, ki sta ravno tako učenca Damirja in Anne. Oba para sta kasneje v sklopu programa odplesala še nekaj plesnih točk.
Takole plešejo najmlajši,
takole pa mladinci.
Aljaž in Kristina
Davor in Špela 
Vrhunec plesnega večera je bila  plesna točka “Smetiščni ljudje”, s katero so plesalci plesne šole Rolly iz Rogaške Slatine, Rogatca, Šmarja pri Jelšah, Podčetrtka in Maribora  osvojili naslov evropskega prvaka. V kategoriji produkcije je 92 plesalcev v starosti od pet let naprej, med katerimi so bile tudi HIP HOP mame, slavilo prejšnji teden v Veliki Gorici na Hrvaškem. Zaradi počitnic je zmagovalno plesno točko na slatinskem odru ponovilo le šestdeset plesalcev, nastopu pa so se izognile tudi HIP HOP mame, ki so želele vsaj enkrat videti kako plesna točka zgleda izza odra.
Utrinki iz zmagovalne plesen točke  “Smetiščni ljudje”
Barbara Marčič, ki je pripravila zmagovalno koreografijo s svojimi učenci. 
Domači publiki sta se želela predstaviti tudi Damir Halužan in Anna Mashchyts vrhunska plesalca plesne šole Rolly, vendar se zaradi priprav na plesno gledališki spektakel najboljših slovenskih plesalcev.  “Plesalčevo srce”, ki so ga 26. decembra  premierno uprizorili v Ljubljani, tokrat na domačem odru nista predstavila.
t/f Polona Bercko