Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 21. 12. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 12. do 19. 12. 2011 na naši policijski postaji.
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 11
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 17
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 73
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 1

PONAREJEN BANKOVEC
Popoldan, dne 13. 12., smo bili policisti obveščeni, da je gost v gostinskem lokalu v Šentjurju hotel natakarici plačati s kupnino s ponarejenim bankovcem. Patrulja je bankovec zasegla. Ugotovljeno je bilo, da je gost navedeni bankovec prejel na bencinskem servisu. Če gre za ponaredek, bo pokazala analiza. Vse opozarjamo, da so previdni pri sprejemanju bankovcev, saj je za nekatere primere bankovcev že na otip ugotovljeno, da je ponaredek.

NOČE PLAČATI
Prodajalec in kupec sta se sporazumela o prodaji oz. nakupu gramoza iz kamnoloma. Kupec je nato v mesecu septembru odpeljal 85m³ gramoza. Računa še do sedaj ni poravnal in ga očitno tudi ne namerava. Ker je od obljub oškodovancu prekipelo, se je odločil, da bo stvar predal organom pregona. Policisti bomo o sporu glede plačila obvestili tožilstvo s kazensko ovadbo.

“ROP” VOZNIKA TOVORNJAKA
Zjutraj, dne 14. 12., je tuji državljan prijavil, da so ga oropali. Dogodek naj bi se pripetil, ko je spal v zaklenjeni kabini tovornjaka. Neznanci naj bi mu odtujili večjo vsoto denarja in še nekaj drugih stvari. Policisti smo kmalu ugotovili, da prijavitelj ni bil oropan, temveč je želel zatajiti denar, ki ga je prejel za nakup avtomobila. Razloge za tako početje bo moral povedati še na sodišču. Zaradi naznanitve dogodka, ki se ni pripetil oz. krive ovadbe je zagrožena zaporna kazen do dveh let zapora.

PEŠ NAPREJ
Policisti smo 15. 12. v večernih urah vozniku, ki je vozil osebni avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli prevozno sredstvo, voznik pa je pot nadaljeval peš. Vozilo bo do odločitve sodišča parkirano na varovanem parkirišču, voznik pa bo moral čim prej opraviti vozniški izpit če bo hotel voziti vozilo v cestnem prometu. Če vozniškega dovoljenja ne bo pridobil, se bodo take zgodbe pri njem ponavljale.

BREZ DENARJA Z BANKOMATA
Policisti smo bili 16. 12. obveščeni, da je občan na bankomatu v Šentjurju dvignil denar iz bankomata, vendar ga nato pozabil vzeti. Neznanec je pozabljivost občana izkoristil in reže vzel denar. Policisti smo ugotovili, da sta se pri bankomatu v tem času zadrževali dve ženski. Kdo sta storilki oz. storilka, bo pokazala preiskava, saj je bankomat video nadzorovan.

POSEKAL SMREKE
Neznani storilec je v času do 16. 12. v Brezju pri Slomu odtujil 11 smrečic velikih približno dva metra. Vse opozarjamo, da sta prodaja in nakup smrečic brez ustreznih listin kazniva.

TRČIL V PROMETNI ZNAK
Dne 16. 12. smo bili obveščeni, da je do sedaj še neznani voznik, najverjetneje zaradi hitrosti, trčil v prometni znak v bližini krožišča v Dolah. Voznik je s kraja odpeljal. Ker je nastala materialna škoda na signalizaciji, policisti zbiramo obvestila o pobeglem vozniku. Če bi kdo karkoli vedel o prometni nesreči, vas naprošamo, da nas o tem obvestite na našo telefonsko številko oz. pokličete na 113.

PRETEPA
Na parkirišču znanega gostišča v Šentjurju sta 17. 12. dva mlajša moška zbila tretjega po tleh, da je ta dobil lažje telesne poškodbe. Zakaj sta mladeniča tako razkazovala svojo moč, bosta povedala še na sodišču.

Isti dan so imeli gosti v gostišču v okolici Šentjurja vsesplošno rajanje in popivanje. Ker po popivanju pride pri uživalcih alkohola tudi do namišljene nadnaravne moči, so se gosti zapletli v prepir in nato še v pretep. Vsak od udeleženih bo moral odgovarjati za storjeno kršitev, izvzet ne bo niti gostinec, ki je veselo prodajal alkoholno pijačo takim gostom.

ZAGOREL AVTO
Policisti smo bili v nedeljo, 18. 12., obveščeni, da je med tuneloma na avtocesti prišlo do požara na osebnem avtomobilu. Policisti smo ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake na inštalaciji vozila. Kljub takojšnji intervenciji gasilcev, je bil prednji del vozila uničen. Gasilni aparat v osebnih vozilih ni obvezen. V veliko primerih je gasilni aparat že pogasil manjši ogenj in tako preprečil nadaljnjo širjenje.

KRADLA V DROGERIJI
Šentjurski policisti smo bili 19. 12. obveščeni o tatvini v trgovini v Šentjurju. Ugotovili smo, da je storilka med nakupom odtujila dva kosa nakita iz umetne mase, ki si ju je za razliko od ostalih izbranih izdelkov spravila v žep oblačila. Ko je bila na blagajni, artiklov, ki jih je spravila v žep, ni plačala. Prodajalke so storilko zalotile pri dejanju. Policisti bomo s kazensko ovadbo obvestili pristojne organe.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar 
Pomočnik komandirja PP