Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 1. 12. 2011


3 pridržani in zaseženo vozilo v eni noči

Policisti PP Rogaška Slatina so v sobotni noči poostrili kontrolo psihofizičnega stanja voznikov v cestnem prometu. 3 preizkušenim je alkotest pokazal več kot 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka in so noč preživeli v prostorih PP Rogaška Slatina.

Neslavni rekorder je napihal kar 0,97 miligramov, ker pa je vozil še brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu policisti začasno zasegli še osebni avtomobil.

Zaseg osebnega avtomobila

29.11.2011, v dopoldanskem času, so policisti pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je rezultat preizkusa z alkotestom pokazal kar 0,61 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je bil zaloten pri storitvi hujšega prekrška in je bil kot voznik motornega vozila v zadnjih dveh letih že najmanj trikrat pravnomočno kaznovan za hujši prekršek, so mu policisti zasegli osebni avtomobil. Svoje ravnanje pa bo kršitelj pojasnil na Okrajnem sodišču v Šmarju pri Jelšah.

Poškodovanje tuje stvari

Neznani storilec je med 22.11. in 24.11.2011 vstopil v kletne prostore stanovanjskega bloka na Ulici XIV. divizije v Rogaški Slatini.  V kletnih prostorih je z neznanim orodjem poškodoval  otroški voziček ter s tem povzročil za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti PP Rogaška Slatina so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celje.

Vlom in tatvina

28. 11. 2011 so neznani storilci prišli do ograjenih objektov na Tržaškem hribu v Rogaški Slatini, ki že več let niso v funkciji obratovanja. S primernim orodjem so prerezali žično ogrado, s katero je objekt ograjen in vlomili skozi stranska vrata v sam objekt. V notranjosti so demontirali za okoli 700 kg električnih bakrenih vodnikov, prav tako pa so si protipravno prilastili še 5 izrabljenih elektromotorjev. Vse stvari so odtujili in jih odnesli zaenkrat še neznano kam. Oškodovancu so z dejanjem povzročili za okoli 3.500 EUR škode.  Policisti že zbirajo obvestila in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celje.

 

 

                                                           Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I