Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miklavžev sejem v šentjurskem Zgornjem trgu


 
Sobotno popoldne je bilo na ploščadi ob šentjurski farni cerkvi sv. Jurija v znamenju bogatega vrveža, in sicer po zaslugi Miklavževega sejma.
 
Obiskovalci so lahko na stojnicah preverili ponudbo izdelkov domače in umetne obrti, pletenih in tkanih izdelkov šopkov iz suhega cvetja, okraskov, ekoloških prehrambenih izdelkov itd.
 
Razstavljalce in obiskovalce je nekoliko zmotilo občasno pršenje, ki je bilo, kljub ugodnim temperaturam, vzrok za nekoliko manjši obisk od lanskega. Veliko zanimanje je požela otroška predstava o Babici Zima, ki so jo uprizorili v prostorih bližnje Razvojne agencije Kozjansko, na koncu pa je otroke obiskal tudi prvi od decembrskih dobrih mož.
 
Omenimo še, da so bila skozi ves dan organizirana brezplačna vodenja po številnih muzejskih zbirkah po celotni občini.
 
 

O vtisih ob sejmu smo povprašali vodjo TIC Šentjur Alenko Testaniere

 
 

t/f/v: bR
 
 
 
Dodano naknadno
 
A Vista se predstavi  
 
Komorni zbor A Vista je nov star zbor iz Šentjurja. Prej se je z imenom Mešani pevski zbor Bangarade tri leta kalil pod taktirko prof. Matevža Goršiča. S septembrom jih je prevzela zborovodkinja prof. Tina Pečar in odločili so se začeti čisto od začetka. Spremenili so ime in čakajo na skorajšnjo ustanovitev samostojnega kulturnega društva. V svojih načrtih imajo kvaliteten pristop učenja pevskih veščin in skladb, ki zagotavlja uspehe na zborovskem področju. In kaj pomeni a vista? To je termin iz glasbenega izrazoslovja in pomeni »na (prvi) pogled«: vidiš note in poješ!
Za praznični čas so izbrali paleto adventnih in božičnih skladb iz različnih koncev sveta, poudarek pa dajejo črnskim duhovnim pesmim in gospelu, ki so obče zelo priljubljeni. Kratek nastop na Miklavževem sejmu v Zgornjem trgu je tako njihov debut, veselijo pa se še ostalih načrtovanih prazničnih nastopov in koncertov v decembru in januarju, katerih na poslušanje vabijo prijatelje, pevske navdušence in radovedneže. Vsem želijo prijeten prazničen čas!

Tina Pečar