Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miklavž obiskal in obdaril tudi otroke iz Polja ob Sotli (foto)


Prvi izmed treh decembrskih dobrih mož se je minulo nedeljo mudil tudi v cerkvi sv. Miklavža v Polju ob Sotli, katere notranjost je v fazi prenove. Z darili je po sv. maši obdaril otroke, ki so ga množično čakali, pozabil pa ni niti na dušne in občinske pastirje.

Po končanem bogoslužju je Miklavž najprej obdaril oba župnika, župana občine Podčetrtek in mežnarja oz. zakristana v cerkvi sv. Miklavža. Nato so bili na vrsti otroci, ki so bili več ali manj skozi vse leto pridni. Dobri mož je vsakega od otrok poklical po imenu, vsako darilo je preventivno vsebovalo tudi šibo. Slednje pač ni motilo otrok, so bili toliko bolj veseli dobrot, ki so bile poleg šibe.

Otroci med čakanjem svetega Miklavža
Otroci med čakanjem svetega Miklavža

Po končanem obdarovanju so se obiskovalci zadržali na Miklavževem sejmu pred Domom gasilcev in krajanov Polje ob Sotli. Ponudba je bila pestra, obiskovalci so lahko kupili pletene in tkane izdelke, se posladkali z izdelki iz medu in domačim pecivom, si izbrali kakšno knjigo, manjkala pa ni niti kozmetika. Iz Doma gasilcev in krajanov, kjer so to nedeljo med drugim potekale tudi predčasne volitve v državni zbor, je kmalu po končani sveti maši zadišalo po golažu, ki je po besedah številnih bil okusen.

Na Miklavževem sejmu so obiskovalci okušali razne dobrote
Na Miklavževem sejmu so obiskovalci okušali razne dobrote

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), kjer si lahko ogledate utrinke iz praznovanja svetega Miklavža v Polju ob Sotli.

t/f: Egon Horvat