Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kolesarstvo: Ferenčak »zmrznil« tik pred ciljem – v letu 2012 samo še gorski kolesar; Frecetova v edini ženski cestnokolesarski ekipi


 
Gorski kolesar Urban Ferenčak se je drugo novembrsko nedeljo v Tunjicah pri Kamniku udeležil dirke »divje« serije ciklokrosa, ki se je v Slovenijo vrnila po dveh desetletjih. Vse do zadnjega od 10 dvokilometrskih krogov je mladi Vrbljan med 77udeleženci vodil, a se je na odseku, kjer je bilo treba kolo prenašati na rami, zaradi pekočih bolečin v nogah dobesedno ustavil, zmago pa mu je na koncu za 13 sekund odnesel konkurent iz kranjske Save.
V času zimske sezone naj bi izpeljali serijo petih dirk po vsej Sloveniji. Ker organizatorji želijo privabiti čim več tekmovalcev, tip koles za nastop ni posebej predpisan, tako da lahko tekmujejo z gorskimi, kot je to storil Ferenčak, ali cestnimi oz. ciklokros kolesi, kot je to storil zmagovalec.
 
V letu 2012 se vrača h kamniškemu Calcitu in opušča sodelovanje v cestnih preizkušnjah, kar je opisal v pogovoru za mtb.si. Sezono bo pričel že 1. januarja s preizkušnjo v turški Alanyi. 
 

Sara Frece iz Šentjurja je postala članica edine ženske kolesarske ekipe Klub Polet Garmin, ki deluje pod okriljem profesionalnega kolesarskega kluba Radenska KD Življenje, trenira pa jih znano kolesarsko ime Gorazd Penko. Prejšnji mesec je nastopila na 21-kilometrski krožni dirki v Podsmreki pri Ljubljani, kjer je v ženski konkurenci v zaključnem šprintu osvojila tretje mesto, zmagovalka pa je vozila s povprečno hitrostjo 43,22 km/h. 
 
 
bR 
 
 
 
*Na fotografiji Urban Ferenčak v reprezentančnem dresu med vrtenjem pedal po trasi nekdanje železnice do Poreča