Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Četrta adventna tržnica v Rogaški Slatini prinesla sneg (foto)


Snežak je na tretji adventni tržnici na Evropski ploščadi v Rogaški slatini potožil, da pogreša sneg, saj se brez bele odeje ne more pripeljati na saneh. To nedeljo, na četrto adventno tržnico, se mu je želja uresničila. Boč je pobelil sneg in naravnost od tam se je pripeljal s sanmi. Med otroke je razdelil štiriindvajset daril in z njimi zaplesal račke. Obiskovalci so se greli ob kuhanem vinu in na stojnicah izbirali božično-novoletna darila za svoje najdražje.
 
Turistično društvo (TD) Rogaška Slatina je adventne tržnice organiziralo že peto leto zapored, katere potekajo  v adventnem času, štiri adventne nedelje pred božičem na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini. Na kozjansko.info smo spremljali dogajanje na prvi, drugi in tretji adventni tržnici. Bili smo tudi na četrti, kjer je prižiganje četrte lučke na adventnem venčku naznanilo prihod božiča, kot največjega družinskega krščanskega praznika.

Eni so trli lešnike, drugi se sprehajali med stojnicami.

Ansambel KvinŠest je popestril kulturni program.

Tilen je pomagal snežaku pri žrebanju daril. Zraven Sergeja Javornik, ki je povezovala vse štiri adventne tržnice.

Otroci so s snežakom zaplesali račke.
 
Predsednica TD Rogaška Slatina mag. Karla Škrinjarič je z obiskom adventnih tržnic zadovoljna, še posebej, ker jim je služilo tudi vreme.  Pravi, da ljudje potrebujejo tovrstna druženje, kjer se v sproščenem vzdušju prepletajo prijateljske vezi. Vizija društva je, da bi adventne tržnice postale tradicionalne in bi tako kot v večjih evropskih mestih trajale do osme ali desete ure zvečer. Tako bi se adventni duh in prihod božiča še bolj začutil.
 
Ker je vse povezano s financami, v društvu upajo, da bodo v naslednjih letih ta projekt še lahko uresničevali. V tem primeru nameravajo obogatiti kulturno-zabavni program, ki bi trajal vso popoldne do večera. Razmišljajo tudi o nabavi šotora, saj bi tako lahko adventne tržnice potekale v vsakem vremenu. Letos so zaradi recesije nastopili samo domačini, kar je zagotovo pritegnilo večji krog Slatničanov, tistih, ki pa so si na odru adventnih tržnic želeli videti zvezdniške obraze, kulturni program ni tako pritegnil, je še dodala mag. Karla Škrinjarič.

Mag. Karla Škrinjarič se je na koncu zahvalila vsem obiskovalcem, ponudnikom na stojnicah in nastopajočim za popestritev nedeljskih adventnih tržnic, hkrati pa povabila še na dva dogodka povezana z praznovanjem božiča. V nedeljo, 25. decembra, na blagoslov božičnih jaslic v paviljonu Tempelj v Zdraviliškem parku in v ponedeljek 26. decembra na svečani mimohod konjenice “Na Štefanovo” na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini.
t/f Polona Bercko