Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

16. 12.: Nasprotja


Da lahko le strokovno sposobni in politično zavedni kadri pospešijo gospodarski razvoj občine, je jasno vsem odgovornim ljudem v šmarski občini. Na osnovi tega spoznanja v občini že dalj časa teče akcija o kadrovski preobrazbi v vseh delovnih organizacijah kot tudi v občinskih inštitucijah, pri čemer pa velja poudariti, da niso dosegli zaželjenih uspehov.

Če smo včasih govorili, da je močna ovira pri kadrovski politiki v šmarski občini šibka razvitost osnovnega šolstva, je to danes popolnoma odveč. Trenutno je v občini 800 mladih, ki dobivajo štipendije iz združenih sredstev. Kljub sorazmerno lepi številki praksa kaže, da se zelo malo dijakov in študentov, ki končajo šolanje, vrača v domačo občino.

Kje so vzroki? Najmočnejši je vsekakor nizka stopnja razvitosti občine. Delovna mesta, četudi dobra, za mlade niso zanimiva. Neredkokdaj je kriv tudi negativen odnos že ustaljenih kadrov do mladih strokovnjakov, lahko bi rekli celo zapostavljanje. Večina problemov s kadrovsko problematiko pa vsekakor izvira iz stare obrtniške miselnosti, iz nezaupanja do mladih strokovnjakov, pa trdnega oprijemanja že ustaljenih načinov dela. Navada je že, da mlademu človeku takoj ob vstopu v delovno organizacijo ponudijo delovno mesto, ki njegovemu položaju ni primerno in ki mu često vzbuja občutek nezaželenosti in nepomembnosti.

Novi tednik, 16. 12. 1976