Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 9. 11. 2011


Zasegli vozilo  

4.11.2011, v dopoldanskem času, so policisti PP Rogaška Slatina v Podplatu ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznica v cestnem prometu vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi omenjene kršitve so policisti kršiteljici vozilo zasegli in ga skupaj z obdolžilnim predlogom zoper voznico predali sodišču.

Vozila pod vplivom alkohola

8.11.2011 so policisti PP Rogaška Slatina ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti. Po preizkusu z alkotestom, je le-ta pokazal rezultat 0,93 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti voznici začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prav tako pa so ji odredili tudi pridržanje do streznitve. Vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom predali sodišču.

Nezakonit vstop v državo

5.11.2011 so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali tri državljane Turčije, ki so ilegalno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti so ugotovili, da sta jim pri ilegalnem prestopu državne meje pomagala državljan Slovenije in državljan BiH, ki biva v Sloveniji. Zoper omenjena so policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. čl. KZ-1 RS. Državljanom Turčije so policisti izrekli globo po Zakonu o tujcih, nato pa so bili vrnjeni v Hrvaško. 

 

 

                                                          Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I