Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 23. 11. 2011


Vozil pod vplivom alkohola in zapeljal z vozišča

20.11.2011, v večernem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je v Brezovcu pri Rogatcu voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča. Policisti so odšli na kraj in pri tem ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče, nato pa na nabrežino ob vozišču. Ker je bilo vozilo nevozno, ga je pustil na kraju, sam pa je kraj nesreče zapustil peš. Policisti so ga izsledili v bližini, ko je hodil peš po vozišču. Zaradi suma, da je pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je alkotest pokazal 0.89 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Med postopkom je kršitelj policistom ves čas grozil, ter ni upošteval ukazov policistov, zato so mu odredili pridržanje do streznitve. Zaradi hoje po vozišču in kršitve javnega reda in miru, so mu policisti izrekli globo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bodo podali obdolžilni predlog na sodišče.

Zaseg osebnega avtomobila

19.11.2011 so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi omenjenega prekrška so policisti kršitelju zasegli osebni avtomobil. Vozilo bo z obdolžilnim predlogom posredovano sodišču.

Nasilje v družini

19.11.2011, v jutranjih urah, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o prepiru in pretepanju med partnerjema v okolici Rogaške Slatine. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se doma sprla partnerja, pri čemer je prepir prerasel tudi v fizično nasilje. Pri tem je bila ženska telesno poškodovana in je morala iskati zdravniško pomoč. Zoper nasilneža bodo policisti po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini po 191. členu Kazenskega zakonika RS.

Kršila javni red in mir

19.11.2011, v popoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem izmed lokalov v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da je 54-letni kršitelj, ki je bil močno pod vplivom alkohola, v lokalu nadlegoval ostale goste. Zaradi kršitve javnega reda in miru so mu policisti izrekli globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Istega dne, v večernem času, je prišlo do kršitve javnega reda in miru pred enim izmed lokalov v Rogaški Slatini, kjer je prišlo do prerivanja med obiskovalci. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru so policisti 23-letnemu kršitelju izrekli globo.

Požari

V preteklem tednu so policisti PP Rogaška Slatina opravili oglede več krajev požarov v stanovanjskih hišah.

20.11.2011 je zagorelo v stanovanjski hiši v Rogaški Slatini. Do požara je prišlo zaradi napake na električni napeljavi na električnem štedilniku, požar pa so uspeli pogasiti domači sami. Zaradi suma zastrupitve z dimom ob gašenju požara, sta dve osebi iskali zdravniško pomoč. Policisti bodo o dogodku izpisali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju.

21.11.2011 je prišlo do požara v stanovanjski hiši v Dreveniku. Na kraj požara so bili napoteni tudi gasilci, ki so požar hitro pogasili in s tem preprečili večjo materialno škodo. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka ugotovili, da je do požara prišlo v pečici štedilnika na drva, kjer so domači sušili bučna semena. V požaru je bilo poškodovanih nekaj kuhinjskih elementov in posode. Nastala materialna škoda znaša cca. 1000 EUR. O dogodku bodo policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

22.11.2011 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v okolici Rogaške Slatine. Policisti so na kraju ugotovili, da je do požara prišlo zaradi otroške igre, saj je otrok z vžigalnikom zanetil ogenj na vreči za igrače. Ogenj se je nato razširil na ladijski pod. Požar so uspeli domači pogasiti sami. V dogodku se ni nihče telesno poškodoval. Tudi v tem primeru bodo policisti izpisali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju.

 

Boštjan Debelak
komandir policijske postaje
policijski inšpektor I