Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pozdrav vinu 2011: žlahtna kapljica, kraljica, glasba in kisla juha za prešerno vzdušje


pozdrav vinu 2011Tudi letos so se v Turističnem društvu Šmarje pri Jelšah odločili, da martinovo nedeljo obeležijo s prireditvijo “Pozdrav vinu.” Ob vinogradnikih iz društva Trta so se na ploščadi pred kulturnim domom s svojimi izdelki predstavili tudi člani Čebelarske družine Šmarje pri Jelšah, članice Društva kmetic Ajda in TIC Šmarje pri Jelšah. Ob dobri hrani in pijači je bilo poskrbljeno tudi za bogat kulturni in zabavni program, s svojim prihodom pa je zbrane navdušila aktualna slovenska vinska kraljica Simona Žugelj.

Po martinovi maši v župnijski cerkvi se je dogajanje prestavilo na ploščad. Še pred prihodom kočije s častnimi gosti so obiskovalce zabavali ansambel Šmarski odmev in Godba na pihala Šmarje pri Jelšah. Povezovalca prireditve sta med stojnicami in na odru predstavila bogato kulinarično in enološko ponudbo Pozdrava vinu 2011. Ob spremljavi šmarskih godbenikov je na častno mesto pripeljala kočija z vinsko kraljico Simono Žugelj, predsednikom Društva vinogradnikov Trta Janijem Vrežetom in županom Jožetom Čakšem.

Vinska kraljica je v svoji poslanici med drugim poudarila, da si žlahtna kapljica ob spoštovanju in ljubezni zasluži tudi previdnost. Podobne misli je z obiskovalci delil Jani Vreže, župan Jože Čakš pa je izrazil zadovoljstvo ob vsakoletni rasti prireditve. Med govori so za popestritev poskrbeli člani Obrtniškega pevskega zbora Šmarje pri Jelšah in virtuoz na harmoniki Zoran Zorko. Zaključek uradnega dela pa za obiskovalce še ni pomenil odhoda domov. Ob okušanju letošnje vinske letine so se lahko pogostili z domačo kislo juho, za prešerno vzdušje pa so poskrbeli mladi glasbeniki iz ansambla Šmarski odmev.

simona zugelj
Vinska kraljica Simona Žugelj se je pripeljala s kočijo. Pri izstopu ji je kavalirsko pomagal Jani Vreže (foto: Nataša Müller)

smarski odmev
Za dobro vzdušje je poskrbel ansambel Šmarski odmev (foto: Jože Strniša)

pozdrav vinu 2011
Program sta povezovala Maja Ratej in Marko Kovačevič (foto: Jože Strniša)

simona zugelj
Simona Žugelj in Zoran Zorko sta pripravila poseben harmonikarski duet (foto: Nataša Müller)

pozdrav vinu
O bogati in pestri ponudbi na stojnici sta se prepričala tudi Kmetica leta 2011 Francka Javeršek in župan Jože Čakš (foto: Nataša Müller)

* Na zgornji fotografiji je šmarska ploščad, kjer v nedeljo ni manjkalo obiskovalcev (foto: Jože Strniša)

Foto: Nataša Müller in Jože Strniša
t: mK