Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ulice otrokom v Rogaški Slatini (foto/video)


VIZ II. osnovna šola Rogaška Slatina je na pobudo ravnateljice mag. Karle Škrinjarič skupaj s občino Rogaška Slatina, slatinskim Združenjem šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM), Prostovoljnim gasilskim društvom Rogaška Slatina in policijo,  v četrtek obeležila evropski dan prometne varnosti in dan brez avtomobila, zato so učence pozvali, da pridejo v šolo peš. Otroci, starši in stari starši so se družili na medgeneracijskem športnem dnevu s preventivnimi akcijami na temo varnosti v prometu. Gost prireditve je bil Željko Jotič, kapetan Košarkaškega kluba (KK) Rogaška Slatina.
 
Učenci ta dan niso imeli pouka, ampak so se zbrali v šoli ob treh popoldan. Po malici so sledile aktivnosti v razredu na temo prometa in ekološkega vedenja. Ob štirih je sledil tek zdravja po cestni trasi v Žiberniku. Učenci so tekli po skupinah skupaj s starši, starimi starši in učitelji.
 
Tek ni bil tekmovalnega značaja zato so bili zmagovalci vsi. Cesta pa je bila s strani policije in ZŠAM ustrezno varovana. Medgeneracijsko druženje se je nadaljevalo na igriščih in atletski stezi pred šolo. Tri generacije so se družile v različnih športnih aktivnostih: odbojki, košarki, hokeju na travi, med dvema ognjema, igre na travi – čutna pot, poslikav ceste in še in še.
 
Seveda so si vsi športno aktivni udeleženci zaslužili toplo malico in čaj. Prisotne je pozdravil Željko Jotič kapetan KK Rogaška Slatina in izrazil podporo tovrstnemu medgeneracijskemu druženju. Medgeneracijskemu druženju sta se pridružili tudi podružnična osnovna šola Kostrivnica in Sv. Florjan. 
Željko Jotič in povezovalka prireditve Sergeja Javornik, utrinki iz medgeneracijskega druženja.
V spodnjem video prispevku si poglejte vtise ob koncu prireditve mag. Karle Škrinjarič, ravnateljice šole.
 
Oglejte si fotogalerijo ulice otrokom v Rogaški Slatini.
t/f/v Polona Bercko